Lovelime
Image default
Beauty en verzorging

Wat is Carbon Laser Peel?

De carbon laser peeling is een nieuw type huidtherapie die een krachtig gepulseerd licht gebruikt om acne, rimpels en andere tekenen van veroudering te behandelen. Deze behandeling is enorm populair geworden, vooral vanwege de effectiviteit en het feit dat er geen downtime is. Bovendien is deze procedure ontwikkeld om zowel acnelittekens als rimpels te behandelen. Hoewel het beide vormen van huidbeschadiging tegelijk kan behandelen, wordt het het meest gebruikt bij oudere mensen die in de loop van de tijd beide vormen van schade hebben ervaren. Patiënten met acne littekens worden in de loop van de tijd vaak met meerdere behandelingen behandeld totdat ze het gewenste resultaat hebben bereikt. Terwijl mensen met rimpels misschien maar één behandeling nodig hebben om resultaten te zien.

Voordelen van het gebruik van Carbon Laser Peel voor acnebehandeling

Een van de grote voordelen van het gebruik van carbon laser peeling is dat het zacht is voor de huid. De koolstofdioxide die in het koolstof laserapparaat wordt gebruikt, is zeer zacht voor de huid, waardoor het geschikt is voor alle huidtypes met acne. De peeling doet de huid weer aan de oppervlakte komen door oude, beschadigde en dode huidcellen te verwijderen. Het verbetert ook de bloedsomloop in het behandelde gebied en stimuleert de collageenproductie, wat leidt tot een gladde huidtextuur. Ook al hangt er een prijskaartje aan, het is de moeite waard omdat het geen schade aan je huid toebrengt. Het helpt ook om ontstekingen en roodheid in het gezicht te verminderen, waardoor puistjes en puistjes effectief worden verminderd.

Een Carbon Laser Peel-procedure voor acnebehandeling

De carbon laser peel procedure wordt uitgevoerd in een dokterspraktijk, kliniek of medische spa. De arts zal uw huid reinigen met een antiseptische oplossing en een plaatselijke verdovende crème aanbrengen voordat een kleine incisie (snee) in uw huid wordt gemaakt. Na het maken van de incisie, zal de arts een kleine hoeveelheid kooldioxidegas op uw huidgebied aanbrengen dat wordt behandeld. Dit veroorzaakt collageenstimulatie, wat weefselgroei in dit gebied veroorzaakt door de collageenproductie te stimuleren. De arts zal het gebied dan bedekken met steriele gaasjes die overtollig vocht uit het gebied absorberen. Na ongeveer 30 minuten zal de arts alle gaasjes verwijderen en een tweede laag gaas over de eerste laag aanbrengen totdat alles van uw gezicht is verwijderd. Daarna heb je nog 30 minuten om deze tweede laag te laten drogen terwijl je ontspant in een ligstoel of op je rug gaat liggen. Raadpleeg uw arts of bezoek een kliniek voor huidtherapie om meer te weten over deze procedure.