Lovelime
Image default
Management

Small town business ideas

Bedrijfsideeën voor kleine steden

Het starten van een bedrijf in een kleine stad vereist zorgvuldig onderzoek en inzicht in uw gemeenschap. Zodra u een idee hebt van de bestaande bedrijven in uw gebied en de plaatselijke vraag (meer daarover hieronder), kunt u beslissen welke onderneming geschikt is voor u – en de gemeenschap.

 

Probeer een bedrijfstak of dienst te vinden waar winstgevende kleine bedrijven, de behoeften van de gemeenschap en uw eigen belangen elkaar kruisen. Hier zijn een paar ideeën voor kleinschalige bedrijven die u kunt overwegen:

 

1. Restaurants

Diner, lekker eten of ergens daartussenin, een succesvol restaurant in een kleine stad heeft alles te maken met mensen bieden wat ze willen, maar nog niet hebben. Als je een restaurant begint, is het misschien verleidelijk om een populaire plek in de stad te kopiëren, maar overweeg om te voorzien in een behoefte – of wens – die de lokale bevolking in de buurt niet kan vinden, en een attractie die het waard is om vanuit de volgende stad naar toe te reizen.

 

Bijvoorbeeld, een boerderij-tot-tafel restaurant is een geweldig kleinstedelijk business idee, maar als je niet in een agrarisch rijk gebied bent, of als dat al bestaat in je stad, overweeg dan een alternatief. Bedenk waar uw gezin naar uitkijkt als ze de stad verlaten. Misschien is het de ervaring van een elegante maaltijd, of misschien is het een stuk pizza in New York-stijl, maar er is een goede kans dat er een markt is voor een nieuw restaurant. Je hoeft alleen maar uit te zoeken wat mensen willen – en zullen eten.

 

2. Hybride bar/koffiebar

Maak het trage zakenverkeer goed door de hele dag door de drankjes te serveren die mensen willen. Als coffeeshops geen “ding” zijn in je stad, kan het serveren van koffie de hele dag op een plek waar mensen wel komen – zoals een bar – de activiteit langzaam beginnen te normaliseren en cross-over business aanmoedigen. Een bar in een klein stadje is misschien je droomzaak, maar een koffieshop kan al bij zonsopgang geld in het laatje brengen; je hoeft geen compromis te sluiten, zolang je maar een omgeving creëert die zowel overdag als ’s nachts werkt.

 

3. Slijterij

Afhankelijk van de provinciale wetten en staatsbelastingen kan het openen van een slijterij een van de meest lucratieve zakenideeën van een kleine stad zijn. Vooral in gebieden waar kruidenierswinkels geen alcohol mogen verkopen, beheersen slijterijen de alcoholmarkt in kleine steden. Zorg ervoor dat u zich goed inleest over hoe u een slijterij kunt beginnen, want het verkrijgen van de benodigde documentatie (zoals een drankvergunning) kan lastig zijn.

 

4. Klusjesman of aannemer 

Een goede klusjesman is altijd in trek, zelfs in kleine steden. Als u regelmatig door vrienden, familie en buren wordt gebeld om naar een lekkende leiding of een wiebelig bord te komen kijken, bent u misschien al goed op weg om een goedlopend bedrijfje op te zetten in een kleine stad.

 

Het starten van een aannemer dienst zal relatief eenvoudig zijn als je al klussen, en hebben een idee van wie zal je inhuren. Als mensen in de omgeving niet bekend zijn met uw werk, probeer dan in contact te komen met een algemene aannemer die bereid is een klein project aan te bieden, en hopelijk uw naam door te geven aan toekomstige klanten. In een mond-tot-mond business zoals servicewerk, reparaties en bouw, zijn de mensen die je al kent, en die je werk kennen, je sterkste verkopers.

 

5. Automotive reparaties 

U bent vrijwel verplicht om een auto te hebben als u in een landelijk gebied of een kleine stad woont, maar ver weg zijn van een dealer kan routineonderhoud een gedoe maken. Autoreparatiediensten vullen een duidelijke behoefte voor kleine steden en maken het leven handiger voor de lokale bevolking, dus je zou kunnen overwegen of er een kans is in jouw stad om een winkel te openen.

 

Auto’s gaan ook overal kapot, en de meeste sleepdiensten rekenen per kilometer. Dus, als uw stad is een aanzienlijke afstand tussen grote steden, is er misschien een kans voor u om te beginnen met het slepen van auto’s – zelfs als je niet beschikt over een goede reparatiewerkplaats.

 

6. Huis schoonmaken

Sommige mensen houden gewoon niet van schoonmaken, en er is een goede kans dat een paar van hen in uw stad wonen. Waarom begint u geen schoonmaakbedrijf voor hen? Dit is een andere dienst die profiteert van een mond-tot-mondreferentiesysteem, en kan zelfs worden gekoppeld aan andere diensten, zoals babysitten of tuinieren. Expert schoonmaken is een waardevolle vaardigheid, maar niet een die vereist dat u tonnen geld te besteden aan cursussen of certificeringen, dus dit een geweldige optie als u op zoek bent naar een side hustle met lage overhead.

 

7. IT en computerdiensten

Alle bedrijven en particulieren hebben technologische ondersteuning nodig, waar ze zich ook bevinden. Hoe groot of klein de stad ook is, er zullen altijd mensen zijn die technologie gebruiken – en problemen hebben met het verbinden van hun WiFi.

 

Voor deze dienst is iets meer reclame nodig, omdat hij minder zichtbaar is dan een bedrijf met een winkelgevel en minder regelmatig voorkomt dan een dienst als schoonmaak. Maar als u niet van plan bent grote reparaties uit te voeren, is er niet veel apparatuur nodig, zodat u de overheadkosten ook laag kunt houden.

 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

 

https://www.newbusinessmanagement.com/