Lovelime
Image default
Muziek

Alle voordelen van dansen op een rijtje

Alle voordelen van dansen op een rijtje

Tegenwoordig bestaan er tal van verschillende dansstijlen voor alle niveau’s en leeftijden. Dansen zorgt voor vereniging tussen mensen en is stimulerend voor de gezondheid. Zo zijn er meerdere voordelen te benoemen voor het nemen van danslessen bij een dansschool. In deze blog zullen de belangrijkste voordelen van dansen worden uitgelicht.

Meer gelukshormonen

Allereerst zorgt dansen ervoor dat je meer gelukshormonen aanmaakt. Door mee te bewegen op een ritme en creatief bezig te zijn, kun je beter ontspannen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die minimaal 1x per week dansen, een grotere kans hebben op een gelukkiger leven. Daarnaast blijkt ook dat dansen er voor zorgt dat je minder stress ervaart, aangezien het stresshormoon cortisol afneemt tijdens het dansen.

 

Verbeterde conditie

Verder zorgt dansen er ook voor dat je een sterkere conditie opbouwt. Daarbij is het zo dat dansen een full-body workout is, waardoor je niet een spiergroep traint maar meerdere tegelijk. Tot slot, niet onbelangrijk, verbrandt je in een half uurtje dansen evenveel calorieën als in een half uurtje rustig hardlopen.

 

Verrijking van je sociale leven

Wanneer je dansles neemt bij een dansschool zul je veel nieuwe mensen leren kennen en misschien wel vrienden voor het leven maken. Dansen maakt je enerzijds kwetsbaar maar daarmee zorgt het ook voor verbroedering. Het is een makkelijke manier om in contact te komen met anderen.

 

Goed voor je hart, botten en hersenen

Uit een studie blijkt dat mensen met hartkwalen die gaan dansen hun gezondheid aanzienlijk kunnen verbeteren. Daarnaast zorgt dansen ervoor dat je botten sterker worden. Dit is met name relevant voor ouderen, waarbij botten minder snel slijten wanneer er met regelmaat gedanst wordt. Bovendien kun je met dansen het proces van ouder worden vertragen, zowel fysiek als mentaal. Het is onderzocht dat dansen ervoor zorgt dat er andere impulsen en connecties in je hersenen aangemaakt worden, hiermee wordt creativiteit gestimuleerd.

 

Versterkend voor je zelfvertrouwen

Dansen heeft niet alleen invloed op hoe een ander je ziet, maar ook hoe je jezelf ziet. Het is bekend dat mensen over het algemeen door te dansen lekkerder in hun vel komen te zitten, meer lachen, rechter op lopen en krachtigere passen nemen.

https://www.swing-inn.nl/