Lovelime
Image default
Huishoudelijk

De crisis van overwerkte poetshulpen

Sinds de Covid-19 crisis zijn poetshulpen in Nederland nauwelijks meer aan te slepen. Sommige huishoudens hebben het geluk dat zij voor deze periode al een hulp in het huishouden hadden. Anderen zijn helaas minder gelukkig. Mocht je in de situatie komen dat je een poetshulp weet aan te nemen, zijn hier een paar tips om het werk makkelijker en efficiënter voor de hulp te maken!

De juiste producten

Spreek van te voren met je poetshulp af welke producten hij of zij graag in huis zou willen hebben om het werk zo goed mogelijk uit te voeren. Denk eraan om genoeg doeken in huis te hebben zodat deze niet tijdens een poetsbeurt op raken. Ook is het van belang dat er voor elk oppervlak het juiste schoonmaakmiddel in huis is. Het ene middel is het andere niet! Natuurlijk hoeft niet elk schoonmaakmiddel de duurste variant te zijn, maar goedkoop is duurkoop.

Maak duidelijke afspraken

Een voorbereid mens telt voor twee. Spreek af wat binnen het takenpakket valt en wat de verwachtingen zijn. Wanneer de poetshulp weet wat hij of zij moet doen, kan er ook efficiënter met de tijd omgegaan worden. Ook niet alles kan gedaan worden door een poetshulp. Ramen moet gewassen worden door een ramenwasser, een bank laten schoonmaken doet een reinigingsspecialist en een tuin fatsoeneren wordt gedaan door een hovenier.

Maak naast afspraken ook een planning

Naast het maken van een takenpakket is het ook belangrijk af te spreken in welk tijdsbestek die taken uitgevoerd dienen te worden. Ga het gesprek aan met de poetshulp om verwarring te voorkomen. Het komt vaak voor dat er een onrealistische verwachting bestaat vanuit de klant wat zorgt voor ontevredenheid en frustratie bij de klant en poetshulp. Niemand heeft baat bij frustratie. Wees dus duidelijk over afspraken, producten en planning. Help mee tegen de crisis van overwerkte poetshulpen.