Lovelime
Image default
Electronica en Computers

De nadelen van een Chromebook

Als u overweegt een Chromebook te kopen, moet u eerst een paar dingen weten. Hoewel Chromebooks veel voordelen hebben, hebben ze ook een aantal belangrijke nadelen. In deze blogpost bekijken we 10 van de grootste nadelen van een Chromebook.

Chromebooks zijn niet ideaal voor games

Chromebooks missen de verwerkingskracht van traditionele laptops

Chromebooks zijn om een aantal redenen niet ideaal voor gaming, maar de grootste reden is dat ze de verwerkingskracht van traditionele laptops missen. Chromebooks gebruiken processoren die zijn ontworpen voor efficiëntie, niet voor prestaties, dus ze kunnen de eisen van moderne games gewoon niet bijhouden. Zelfs basisgames zoals Minecraft kunnen traag zijn en niet reageren op een Chromebook, en meer veeleisende games zijn gewoon uitgesloten.

Chromebooks hebben geen toegang tot veel populaire games

Een andere reden waarom Chromebooks niet geschikt zijn voor games is dat ze geen toegang hebben tot veel populaire games. De meeste grote releases zijn alleen beschikbaar op Windows en consoles, dus Chromebook-gebruikers staan vaak in de kou. Er zijn een paar uitzonderingen – zoals Fortnite en Roblox – maar die zijn verre van de norm. Voor de meeste gamers is een Chromebook gewoon niet voldoende.

Chromebooks hebben beperkte opslagruimte

Chromebooks hebben kleine harde schijven

Chromebooks hebben doorgaans kleine harde schijven, variërend van 16 GB tot 32 GB. Dit kan een probleem zijn voor gebruikers die veel bestanden, foto’s of muziek op hun Chromebook willen opslaan.

Chromebooks hebben geen toegang tot externe opslagapparaten

Externe opslagapparaten, zoals USB flash drives en externe harde schijven, kunnen niet worden gebruikt met Chromebooks. Dit betekent dat gebruikers die bestanden van hun Chromebook naar een ander apparaat willen overbrengen, gebruik moeten maken van cloud-opslagdiensten zoals Google Drive of Dropbox.

Chromebooks kunnen geen traditionele desktopprogramma’s uitvoeren

Chromebooks hebben geen toegang tot Microsoft Office

Microsoft Office is een van de populairste productiviteitssuites ter wereld, maar is niet beschikbaar op Chromebooks. Als u Office voor school of werk moet gebruiken, is een Chromebook geen haalbare optie.

Chromebooks kunnen Adobe Creative Suite niet gebruiken

Adobe Creative Suite is een populaire set tools voor grafische ontwerpers, fotografen en andere creatieve professionals. Nogmaals, omdat Chromebooks geen traditionele desktopprogramma’s kunnen draaien, kunnen ze Adobe Creative Suite niet draaien. Als u voor uw werk afhankelijk bent van de tools in de suite, moet u elders op zoek naar een laptop.

Tip: heeft u nog geen Chromebook en twijfelt u of u er één wilt kopen? Kijk voordat u er één aanschaft ook eens naar de Chromebooks in de uitverkoop.

Chromebooks zijn niet ideaal voor multitasking

Chromebooks hebben beperkt RAM-geheugen

Een van de grootste nadelen van een Chromebook is dat het RAM-geheugen beperkt is. Dit betekent dat u niet meerdere programma’s tegelijk kunt openen en verwachten dat ze soepel werken. Als u probeert te multitasken op een Chromebook, zult u waarschijnlijk merken dat uw programma’s vertragen en uiteindelijk vastlopen.

Chromebooks kunnen niet meerdere programma’s tegelijk uitvoeren

Een ander nadeel van Chromebooks is dat ze slechts één programma tegelijk kunnen uitvoeren. Dit kan frustrerend zijn als u probeert te multitasken of als u vaak tussen programma’s moet schakelen. Hoewel sommige Chromebooks zijn uitgebreid met meer RAM, kunnen ze nog steeds niet concurreren met traditionele laptops als het gaat om multitasking-mogelijkheden.

Chromebooks zijn niet goed voor zware gebruikers

Chromebooks kunnen niet veel verkeer aan

Als u een zware gebruiker bent – dus u gebruikt uw Chromebook voor meer dan gewoon wat surfen op het web en e-mailen – zult u al snel merken dat hij niet tegen zijn taak is opgewassen. Chromebooks zijn eenvoudigweg niet gebouwd om veel verkeer aan te kunnen, en als gevolg daarvan hebben ze de neiging om te vertragen en zelfs vast te lopen wanneer er te veel tabbladen of programma’s tegelijk geopend zijn. Dit kan uiterst frustrerend zijn voor gebruikers die gewend zijn probleemloos te kunnen multitasken op hun laptop.

Chromebooks zijn niet gemaakt voor krachtige gebruikers

Chromebooks zijn ook niet gemaakt voor krachtige gebruikers. Als u intensief werk moet verrichten op uw laptop – of het nu gaat om videobewerking, grafisch ontwerp of zelfs het gebruik van Microsoft Office voor werk of school – zult u waarschijnlijk teleurgesteld zijn over wat een Chromebook te bieden heeft. Hoewel er enkele basisprogramma’s beschikbaar zijn voor Chrome OS, verbleken deze in vergelijking met de volwaardige programma’s die beschikbaar zijn op Windows en macOS. Als u dus meer nodig hebt dan basisfunctionaliteit van uw laptop, is een Chromebook waarschijnlijk niet de juiste keuze voor u.