Lovelime
Image default
Aanbiedingen

Rijden met een laagstaande zon kan heel vervelend zijn

Rijden met een laagstaande zon kan heel vervelend zijn

Een laagstaande zon kan helaas voor veel ongelukken zorgen, daarom is het belangrijk dat jij weet wat je moet doen als je door een laagstaande zon rijdt en niet veel kan zien. Voor de zekerheid is het mogelijk om een autoverzekering af te sluiten, zodat jij met een zelfverzekerd gevoel achter het stuur zit.

 

Veiliger rijden met een laagstaande zon 

 

 Houdt fietsers goed in de gaten 

Als je bij scholen bent is het slim om zachter te gaan rijden, want uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars bleek dat vooral scholieren die fietsen de dupe zijn van de laagstaande zon. Zet daarom je raam open om de scholieren te horen. Op deze manier rijdt je veiliger en heb je minder kans op een ongeluk. 

 

 Bezoek regelmatig de wasstraat 

Bezoek regelmatig de wasstraat of maak zelf de ramen van je auto schoon. Op deze manier heb je beter zicht in de auto. De ruiten van een auto kunnen namelijk het zicht redelijk beperken en al helemaal als de ruiten vies zijn. Het kan zijn dat je er pas achter komt tijdens het rijden dat de ruiten vies zijn. Geen probleem! Zoek het dichtstbijzijnde tankstation op en was je ruiten.

 

Denk aan een zonnebril, zelfs in de winter

In de zomer denk je er vaker aan dan in de winter; een zonnebril. Maar in de winter kan dit item net zo belangrijk zijn. Je rijdt in de winter waarschijnlijk zelfs vaker door een laagstaande zon. Leg daarom altijd een zonnebril neer in je auto, zodat wanneer je die nodig hebt ook kan gebruiken.

 

Verleng de zonneklep in je auto 

Een verlengde zonneklep is perfect voor mensen die net iets te klein zijn, deze klep kan je namelijk bevestigen aan de zonneklep in jouw auto. Op deze manier kan je altijd wat zien en schijnt de zon niet direct in je ogen. 

 

 Denk aan de dimlichten

Een dimlicht zorgt er voor dat de koplampen, kentekenplaatverlichting en achterlichten van jouw auto branden. Want Bij een laagstaande zon zie jij bijna niks, hierdoor is het nog belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Door je dimlichten te gebruiken weet je zeker dat je goed zichtbaar bent. 

 

Een autoverzekering afsluiten bij Inshared 

Aan de hand van deze tips kan er bijna niks meer fout gaan. Maar het is alsnog verstandig om een verzekering af te sluiten bij InShared. Door deze verzekering weet je zeker dat je goed verzekerd bent als je een keer schade rijdt.  Wil je meer weten? Hier kun je de premie voor de autoverzekering berekenen.

 

https://www.inshared.nl/

Gerelateerde artikelen

Teamuitje? Deze activiteiten moet je proberen!

Relatietherapie nodig? Kies Quint

L’anonymat est garanti chez Bloemenhove