Lovelime
Image default
Financieel

Wat zijn de meeste gevaren in verband met Litecoin?

Als de snelstgroeiende digitale valuta is Litecoin een belangrijke speler in de virtuele wereld geworden. Het heeft echter nog steeds enkele beperkingen die het minder aantrekkelijk maken voor sommigen. Deze munt is eenvoudig te kopen en is niet zo duur als andere valuta’s. Er zijn echter nog steeds enkele belangrijke dingen die u moet weten voordat u beslist of dit deel moet uitmaken van uw beleggingsportefeuille. Om u te helpen met uw litecoïnebeslissingen, zal dit artikel enkele van de meer opmerkelijke Litecoin-nadelen bespreken.

 

Een van de meest voor de hand liggende nadelen is het feit dat het nog steeds relatief nieuw is. De eerste generatie van Litecrafters werd getrokken door de betaalbaarheid en het gemak waarmee het kan worden verhandeld. Litecoin-prijzen zijn al in de loop van de tijd dramatisch gestegen, en veel litecoiners zijn gedesillusioneerd bij hun gebrek aan waardering voor de valuta’s en zijn vluchtige natuur. Ook heeft de recente Cyprus Dash-aangelegenheid enige schade aan het beeld van Litecoïne gedaan. Terwijl de meeste handelaren dit als een grote zegen voor de euro zagen, geloofden anderen dat dit een poging was van Cyprus om de naties geldvoorziening over te nemen – iets dat onvermijdelijk zou leiden tot devaluatie. Ongeacht wat u gelooft, het is belangrijk om te begrijpen dat dit een kort geval van marktmanipulatie was en dat de waarde van Litecoin sindsdien heeft hersteld.

 

Een ander nadeel is dat Bitcoin nog niet op grote schaal wordt geaccepteerd door eventuele belangrijke online verkopers. Op dit moment zullen de meeste retailers het nog steeds niet accepteren vanwege problemen met zijn prijsmodel. Hoewel de prijs van Litecoins na verloop van tijd mooi is, kost de kosten van het uitvoeren van een verkopersrekening nog steeds nogal een beetje.

Om deze reden blijven veel website-eigenaren er de voorkeur aan bij traditionele betaalmethoden zoals Paypal.

 

Omdat het een nieuw systeem is, zijn er veel bugs in het systeem. Een van de meest voorkomende bugs omvat het hanteren van grote sommen geld – er is bijvoorbeeld een bug waarmee gebruikers hun saldo kunnen vermenigvuldigen met een bepaald aantal transacties voordat ze worden gecrediteerd. Een ander probleem omvat het onvermogen om het saldo van uw Litecoin-portemonnee op uw computer te bekijken. Dit is een klein probleem, maar een die enorme risico’s kan poseren. Als uw computer een kwaadaardig virus zou hebben, zouden uw fondsen in gevaar zijn.

 

Een van de grootste litecoïne-nadelen is dat het nog niet wordt geaccepteerd door alle online verkopers. Er zijn een paar kooplieden die de duik hebben genomen en hun klanten een veilige, betrouwbare methode voor het doen van betalingen leveren. Voorlopig is het veld echter nog steeds relatief klein en het is belangrijk om rond te winkelen voordat u een service selecteert.

 

Misschien is het enige grote nadeel geassocieerd met litecoïne dat het nog steeds relatief duur is. Hoewel deze munt in de online wereld vangt, is het nog niet klaar voor prime-time. De vergoedingen voor het maken van een transactie zijn nog steeds hoog en er zijn niet veel consumenten die het zich kunnen veroorloven om dit product te kopen. Vanaf dit schrijven is de vraagprijs voor één litecoïne ongeveer drie keer zoveel als de daadwerkelijke waarde. Totdat de economie verandert, blijft dit een grote hindernissen die moet worden overwonnen.

Krijg meer informatie hier Bitcoinmeester.nl/