Lovelime
Image default
Toerisme

5 grootste steden in Bulgarije

Voor degenen die van steden houden die groot genoeg zijn, kun je de grootste steden in Bulgarije zien. Natuurlijk zijn ze groot voor Bulgarije, maar misschien vind je het wel leuk. Toch is de infrastructuur erin stedelijk, is er een cultureel leven en wordt er vervoer ontwikkeld.

Dus kort over de vijf grootste steden van Bulgarije. Ik schrijf trouwens de namen van de steden voor je met de juiste accenten, zoals ze in het Bulgaars klinken. Sommige zullen begrijpelijk en vertrouwd zijn, andere zullen onverwacht en vreemd zijn. Maar zo zijn ze.

Sofia

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en daarmee het belangrijkste politieke en economische centrum van het land. Het is een stad van contrasten. Het prachtige centrum met zijn gebouwen in Weense stijl en de betonnen jungle van socialistische wijken. De willekeurige constructie van de moderne tijd – en prachtige parken. Dure luxe auto’s – en primitieve voertuigen zoals een paardenkar. Modieus en stijlvol geklede mensen – zowel bedelaars als daklozen. En in deze diversiteit liggen de echte schatten van de Romeinse en Byzantijnse periodes, van de hoogtijdagen van de stad na de bevrijding tot nu, die je je hele leven kunnen verrassen.

Plovdiv

Plovdiv is de op een na grootste stad van Bulgarije. Het is een van de oudste steden van Europa. Oud en nieuw leven er naast elkaar, en historische monumenten zijn niet alleen een hoek van de geschiedenis, maar ook een hoek waarin het heden leeft. Bijvoorbeeld concerten in het oude theater. Tegenwoordig kun je het oude theater bezoeken en daarna een hapje eten in de mehan van de Bulgaarse Renaissance, wandelen langs moderne en stijlvolle parken en boulevards.

Varna

Varna is de zogenaamde zeehoofdstad van Bulgarije. Afgezien van het culturele leven dat in volle gang is in de theaters, bioscopen, opera en musea van de stad, weet Varna de ligging aan zee goed te gebruiken. Zomer, kleurrijk, levendig – en tegelijkertijd kalme zeehoofdstad. Met zijn Zeetuin, Varna Aquarium en het enige Dolfinarium van het land trekt Varna jaarlijks een groot aantal toeristen.

Burgas

Burgas is na Varna de grootste stad aan de kust van de Zwarte Zee. Met koelte in de zomer versmelt de Sea Garden naadloos met de brede lijn van het strand. Burgas is een zeer populaire toeristenbestemming omdat het alle voorzieningen biedt van een grote stad, plezier van de zee, zon en een strand met een zeebriesje. Bovendien is Burgas gemakkelijk bereikbaar met het vervoer en de auto – minder dan vier uur op de snelweg vanuit Sofia.

Russe

Ruse is de op vier na grootste stad van Bulgarije. Het is gelegen aan de rivier de Donau. De Donau verbindt Midden- en West-Europa met de Zwarte Zee. Vanaf hier kunt u sneller naar de Roemeense hoofdstad gaan dan naar de Bulgaarse :). Architectonisch gezien ligt Ruse dichter bij de steden van Centraal-Europa dan bij Oost. Om deze redenen wordt het vaak “Klein Wenen” genoemd.

super goedkope vakanties

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html