Lovelime
Image default
Aanbiedingen

De verschillende soorten bodembedekking voor de tuin

De verschillende soorten bodembedekking voor de tuin

Als je aan bodembedekkers denkt, is de kans groot dat je denkt aan iets dat laaggroeiend is en de grond bedekt. Hoewel dat één soort bodembedekker is, zijn er eigenlijk veel verschillende soorten bodembedekkers. In dit blogartikel gaan we in op de verschillende soorten bodembedekkers en hoe ze in de tuin gebruikt kunnen worden.

 

Mulch 

Mulch is een soort bodembedekker dat gemaakt is van organische materialen zoals schors, bladeren of stro. Mulch helpt om de grond vochtig en koel te houden, en het helpt ook om onkruid te onderdrukken. Mulch is een prima optie voor gebieden waar je geen planten wilt laten groeien.

 

Meerjarige bloemen 

Meerjarige bloemen zijn een ander type bodembedekker. Meerjarige bloemen komen jaar na jaar terug en ze verspreiden zich snel, waardoor ze een geweldige optie zijn voor het bedekken van grote gebieden. Vaste bloemen zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren en ze kunnen veel belangstelling aan je tuin geven.

 

Eenjarige bloemen 

Eenjarige bloemen zijn een ander type bodembedekker dat in de tuin gebruikt kan worden. Eenjarige bloemen gaan maar één groeiseizoen mee, maar ze zijn heel gemakkelijk te verzorgen en ze verspreiden zich snel. Eenjarige bloemen zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren, dus je kunt zeker iets vinden dat past bij de esthetiek van je tuin.

 

Grassen 

Grassen zijn een soort bodembedekkers die zowel eenjarig als meerjarig kunnen zijn. Grassen zijn zeer veelzijdig en ze kunnen op verschillende manieren in de tuin worden gebruikt. Grassen kunnen worden gebruikt als accentplanten of als borderplanten. Je kunt grassen ook gebruiken om textuur en belangstelling in je tuinperk te creëren. Ben jij opzoek naar graszaad om jouw tuin te voorzien van een prachtige grasmat? Neem dan eens een kijkje bij 123Natuurproducten.nl

 

Terug naar de natuur met mos

Een ander type bodembedekker is mos. Mos wordt vaak gebruikt op schaduwrijke plekken waar gras niet wil groeien. Mos heeft geen direct zonlicht nodig om te gedijen, dus is het een goede optie voor plekken die grotendeels in de schaduw liggen. Mos is ook zeer onderhoudsarm; het hoeft niet regelmatig gemaaid of bewaterd te wordenhttps://www.123natuurproducten.nl/