Lovelime
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van het inpakken van de lunchbox van je kind

Het inpakken van de lunch van je kind kan je gezin verschillende voordelen bieden. Niet alleen geeft het ouders de mogelijkheid om maaltijden en snacks op maat te maken, maar lunch inpakken kan ook helpen geld te besparen, gezonde eetgewoonten bij kinderen bevorderen, en zelfs een blijvende band scheppen tussen ouder en kind. 

 

Gezonde eetgewoonten 

Een voordeel van het inpakken van de lunch van je kind is dat je volledige controle hebt over wat ze eten. Dit betekent dat je voedsel op hun menu kunt zetten dat hen helpt gezonde eetgewoonten te ontwikkelen. Door voedzaam voedsel zoals magere eiwitten, volle granen, fruit en groenten in de broodtrommel te stoppen, kun je ervoor zorgen dat je kind toegang heeft tot voedsel dat hem de hele dag op de been houdt.  Je kunt de porties ook aanpassen aan de leeftijd en het activiteitenniveau, zodat ze precies genoeg energie binnenkrijgen zonder te vol te zitten voor de volgende maaltijd of snack.  

 

Geld besparen 

Een ander voordeel van lunchpakketten voor school is kostenbesparing. Het lijkt misschien een no-brainer, maar thuis eten kopen is veel voordeliger dan eten kopen in schoolkantines of restaurants in de buurt van de campus (wat uiteindelijk aanzienlijk meer kan kosten). Behalve op voedselkosten kun je misschien ook geld besparen op uitgaven als papierwaren (servetten, papieren handdoeken) door in plaats daarvan duurzame bakjes te gebruiken die elke dag opnieuw gebruikt kunnen worden.  Hoewel het elke avond of ochtend wat meer tijd kost om maaltijden en snacks voor de volgende dag klaar te maken, zijn de kostenbesparingen het op de lange termijn meer dan waard! 

 

Banden opbouwen 

Een onverwacht voordeel van lunchpakketten is ten slotte dat het de relatie tussen ouders en kinderen kan bevorderen. Als ouders lunches voor hun kinderen inpakken, doen ze er vaak kleine briefjes bij met bemoedigende woorden of grapjes om een glimlach op hun gezicht te toveren tijdens hun drukke schooldag.

  

Investeer in een goede lunch

Bij het overwegen van opties voor lunchtijd op school zijn er veel factoren om te overwegen, waaronder gezondheid, kostenbesparing, gemak en de relaties met de kinderen! Of je nu kiest voor traditionele broodjes of voor kleurrijke creaties, elke dag de tijd nemen om te investeren in ons gezin. Maak het jezelf makkelijk en kies voor een Mepal brooddoos.

https://www.mymepal.com/