Lovelime
Image default
Internet

Digitale connectiviteit

We gebruiken het tegenwoordig bijna allemaal: computers, tablets en smartphones. Het maakt het leven gemakkelijker en het brengt veel voordelen met zich mee. Over de hele wereld staan met elkaar in verbinding. Dit maakt het wel essentieel dat de mensheid een zo goed mogelijk wifiverbinding nodig heeft. Hoe beter de verbinding des te beter u te werk kan gaan. Dat geldt ook voor uw privégebruik. De kwaliteit van uw wifiverbinding kunnen we beoordelen op basis van drie criteria: de snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid. Wanneer alle drie de criteria behaald worden kunnen we stellen dat uw verbinding goed is.

Wat houdt connectiviteit in?

Connectiviteit kunnen we omschrijven als een grote ruimte met veel producten en online systemen die met elkaar in verbinding zijn. Ieder product of systeem dat is aangesloten in deze ruimte heeft verbinding met het net en kan communiceren met elkaar. Doordat er veel verschillende soorten netwerken en systemen zijn, kan het lastig communiceren zijn met elkaar. U kunt ter voorbeeld denken aan Wi-Fi, 2G, 3G, 4G, 5G, ethernet en nog veel meer. Maar dit zijn de bekendste netwerken die u wel zult herkennen.

Internet of Things

IoT, oftewel Intern of Things bestaat uit meerdere fysieke voorwerpen. Daarbij kunt u denken aan auto’s, wearables en huishoudelijke apparaten. Al deze apparaten zijn via het internet met elkaar verbonden. Dankzij die verbinding wordt het mogelijk gemaakt om digitaal gegevens naar elkaar te verzenden. Niet alleen mensen maken gebruik van het internet, ook objecten doen dat. Dat zien we vooral terug in de productie- en energiesectoren. Dit noemen we ook wel machine-to-machine communicatie. Al die objecten/ apparaten zijn zo op de hoogte van elkaars functies.

Voordelen van IoT

  • Operationele efficiëntie
  • Kosten kunnen geminimaliseerd worden
  • Tijd besparen
  • Verbeteren van besluitvorming
  • De cliëntervaring verbeteren

 

Bij veel bedrijven wordt er gewerkt aan het reduceren van de bedrijfskosten. Het is dan van belang dat u overzicht en controle heeft over alles wat er intern gebeurd. Door systemen, netwerken en installaties met elkaar te koppelen kunt u de kosten voor onderhoud en energiegebruik verminderen. Dit kunt u het best overlaten aan een specialist. Mulder connect kan u advies geven en de aanleg en onderhoud van vele installaties voor u verzorgen.

https://www.mulderconnect.nl/