Lovelime
Image default
Zorg

Mijn kind heeft het zwaar

Mijn kind heeft het zwaar

Opgroeien is natuurlijk niet niks. Jij en ik weten ook nog goed hoe lastig het kan zijn om van kind over te gaan naar tiener, en van daaruit weer naar volwassene. Dat een kind wat minder goed in zijn vel zit komt dan ook wel vaker voor. Maar als dit voor een langere tijd dan normaal zich volhoud kan dit heel erg vervelend zijn. Als je doorhebt dat het wat minder goed gaat met je kind en je wilt zorgen dat hij of zij zich beter gaat voelen, kan je overwegen om naar een kindercoach te gaan, bijvoorbeeld naar Kindercoach Ijsselstein.

Wat doet een kindercoach?

Een kindercoach zoals kindercoach Ijsselstein is er om hulp te bieden voor kinderen/tieners maar ook hun ouders. Ze helpen ouders wanneer er vragen zijn over opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van hun kind. De manier van hulp is kortdurend, en het is dus ook niet hetzelfde soort werk wat een psycholoog zou verrichten. Als je vragen of problemen hebt met het psyche van je kind is het beter om een psycholoog te bezoeken. Een kindercoach helpt bij boosheid, wanneer je kind moeite heeft met faalangst, of wanneer je kind zich al een tijdje niet zo goed voelt. Ze ondersteunen kinderen bij de normale ontwikkeling.

Hoe werkt een kindercoach?

Een kindercoach gaat te werk met jouw kind en komt door middel van gesprekken erachter wat jouw kind precies nodig heeft om zich weer beter te voelen en zich verder te ontwikkelen. De werkwijze wordt daarna daarop afgestemd. Daarna zal de kindercoach sessies hebben met het kind, met de ouders er soms bij. In de sessies zal de kindercoach gesprekken hebben met het kind en erachter komen wat zijn of haar goede kwaliteiten zijn en deze leren te versterken, en zo zal het kind sterker in zijn of haar schoenen komen te staan. Ook leert het kind omgaan met emoties, vooral degene die wat slechter zijn.

 

https://coachpraktijkgroei.nl