Lovelime
Image default
Zorg

Wanneer ga jij naar de fysio?

Wanneer ga jij naar de fysio?

We horen wel vaker dat mensen naar fysiotherapie gaan, maar bij welke klachten kunnen we de fysio Montfoortbezoeken? Je kunt bijvoorbeeld bij klachten na een blessure of ongeval naar de fysiotherapeut gaan, maar wat is nog meer een reden om een bezoekje naar de fysio te plannen? De belangrijkste reden is pijn. We hebben vaak last van onze spieren, gewrichten of botten. Je kunt dan rugpijn, nekpijn, of pijn aan je benen of armen krijgen. Dit kan erg vervelend zijn, omdat de pijn je dag goed kan verpesten. Hieronder nog een paar redenen om toch maar even de fysiotherapeut te bezoeken. 

 

Herstellen na een aandoening of operatie

Je kunt naar de fysiotherapeut gaan om te revalideren na een operatie of een ziekte, bijvoorbeeld na een heupoperatie of operatie aan je rug door bijvoorbeeld hernia. Je kunt natuurlijk ook naar de fysio voordat je wordt geopereerd, om bijvoorbeeld een goede conditie op te bouwen voor een snel herstel. Samen met de fysiotherapeut wordt er gekeken naar jouw situatie, en aan de hand daarvan wordt er een behandelplan opgesteld. Ook kun je naar de fysiotherapeut als je na een blessure minder goed kunt bewegen door de pijn. Er wordt dan onderzocht of je houding en bewegingen goed zijn, en hoe sterk je spieren zijn. 

Gezond blijven met fysio

Je kunt zelfs om gezond en fit te kunnen blijven naar Fysio Montfoort gaan. Je hoeft dus niet altijd last te hebben van bepaalde klachten. De fysiotherapeut zal je dan helpen een betere conditie op te bouwen om je weer fit en gezond te voelen. Je zult dan een betere weerstand krijgen, je bent meer stressbestendig, en je verminder je de kans op bepaalde ziektes zoals diabetes, kanker en hart- en vaatziektes. Je maakt dan met de fysiotherapeut een plan om gezond te eten en bewegen.  Door je eetpatronen en leefstijl aan te passen kun je je doelen bereiken met behulp van de fysiotherapeut. 

 

https://www.moventes.nl