Lovelime
Image default
Beauty en verzorging

Tips voor een goede huidverzorging

Een mooie stralende huid is wat we allemaal willen. Een egale huid, zonder rimpels met een prachtige teint begint bij de juiste verzorging. Het is daarbij belangrijk dat je weet welk type huid je hebt en welk huiddeel van je lichaam je wilt verzorgen. Voor het gezicht is een andere verzorgingsroutine vereist dan voor de huid van je lichaam. In dit artikel lees je onze tips voor een gezonde stralende huid!

  1. Maak gebruik van natuurlijke gezichtsverzorging

Een goede gezichtsverzorging routine begint bij het reinigen van de huid. Gedurende de dag krijgt het gezicht veel te verduren, van make-up tot fijnstof. Je gezicht wordt blootgesteld aan vervuiling en talg. Poriën die verstopt raken versnellen de huidveroudering. Aangezien de huid van je gezicht erg gevoelig is, is het belangrijk dat deze gevoed wordt met de juiste producten. Natuurlijke gezichtsverzorging is hiervoor de basis. Natuurlijke ingrediënten worden namelijk sneller en beter opgenomen dan chemicaliën. Daarnaast zijn natuurlijke ingrediënten een stuk zachter voor de huid. Zodoende voed je de huid in plaats van dat je de gevoelige huid beschadigd. Elke huidtype vraagt andere natuurlijke gezichtsverzorging. Een vette huid heeft bijvoorbeeld meer regulatie nodig dan een droge huid. Een droge huid heeft meer voeding nodig om vocht vast te houden.

  1. Maak gebruik van biologische huidverzorging

Natuurlijke gezichtsverzorging bestaat voor het grootste gedeelte uit natuurlijke ingrediënten. Wil je echt goed bezig zijn, kies dan voor biologische huidverzorging. Biologische huidverzorging bestaat enkel en alleen uit natuurlijke ingrediënten met zorg voor het milieu. Van het productieproces tot de ingrediënten, er komen geen chemicaliën aan te pas. 

  1. Hydrateer

Je huid bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Dagelijks verliest de huid veel vocht en kan uitdroging ontstaan. Het is dus belangrijk om dit vocht aan te vullen. Veel mensen denken dan alleen aan water, maar een vers en gevarieerd voedingspatroon heeft een groot effect. Groenten bevatten veel water welke de huid vanuit binnen uit voed. Combineer een gezonde levensstijl met een dagelijkse natuurlijke verzorgingsroutine en je huid zal gegarandeerd stralen!

  1. Douche niet te heet

De huid is een gevoelig orgaan met een beschermlaagje. Heet water kan de beschermlaag van je huid wegnemen. Daarnaast droogt water je huid uit. Na het douchen is het raadzaam om de huid te hydrateren met een bodylotion of crème.

  1. Scrubben!

De huid maakt continue nieuwe cellen aan. Elke cel van de bovenste huidlaag bestaat uit lagen dode huidcellen. Deze geven een dof en mat uiterlijk. Door je huid te scrubben worden deze dode huidcellen effectief verwijderd. Daarnaast reinigt een scrub de poriën. Het verwijderen van deze dode huidcellen helpt de huid met het verzorgen en herstellen. Nieuwe gezonde cellen worden aangemaakt en krijgen meer ruimte. Na het scrubben worden natuurlijke gezichtsproducten beter opgenomen.

  1. Geef je gezicht een boost met een masker

De huid van je gezicht kan zo nu en dan een boost gebruiken. Een verzorgend masker geeft de huid extra diepe reiniging en voeding. Naast dat het goed is voor de huid, is het ook een extra ontspan momentje voor jezelf!
Met deze tips ga jij een stralende huid tegemoet!

https://www.bioselfcare.nl/gezicht/