Lovelime
Image default
Beauty en verzorging

De voordelen van microneedling

Wanneer je actief bent in de huidtherapie branche, is het aanbieden van microneedling behandelingen onmisbaar. Met behulp van deze behandeling kun je namelijk verschillende huidbeschadigingen aanpakken, van acne tot littekens. Daarbij kun je het verouderingsproces van de huid verminderen. Wil jij weten waarom microneedling apparatuur kopen een interessante optie is voor jouw bedrijf en hoe een behandeling in zijn werk gaat? Je leest het hier.

Hoe werkt microneedling?

Microneedling is een huidbehandeling waarbij lichte beschadigingen in de huid worden gemaakt. De hoofdzaak hierin is het stimuleren van de collageenproductie. De productie van collageen neemt vooral af wanneer de huid ouder wordt, met rimpels en een slappe huid tot gevolg. Dit proces kan tegengehouden worden met microneedling behandelingen. Daarnaast kan een dergelijke behandeling bij meerdere huidproblemen een oplossing bieden. Zo kunnen grove poriën fijner gemaakt worden, pigmentvlekken kunnen tegengegaan worden, maar ook kunnen (acne)littekens verholpen worden. De behandeling gaat als volgt in zijn werk: er wordt gebruik gemaakt van een pen met een opzetstuk, dat voorzien is van kleine naaldjes. Doordat deze naalden op hoog tempo vibreren, zal er lichte schade aan de huid ontstaan. Als gevolg wordt de celdeling gestimuleerd, met verhoogde aanmaak van collageen en elastine tot gevolg. Zo zal de huid beter herstellen en er weer strak uit gaan zien. 

Is microneedling wat voor jouw bedrijf?

Elk bedrijf actief in huidverzorging kan wat hebben aan een microneedling apparaat. Het is dan ook een zeer populaire methode voor huidverjonging. Door de apparatuur aan te schaffen kun je daarbij bij veel verschillende huidproblemen een oplossing bieden. Er worden veel apparaten aangeboden, maar het Vivace apparaat is een van de beste op de markt. Door de speciale techniek worden microscopische kanalen in de huid gecreëerd, waardoor ook behandelingscrème beter aan zal slaan. Daarnaast wordt er bijna geen huidschade aangericht, waardoor je deze behandeling makkelijk kunt combineren met andere technieken. Een ander voordeel van dit specifieke apparaat is het gebruik van RF-energie. Simpel gezegd zorgt deze bipolaire energie ervoor dat de opperhuid niet beschadigd raakt. Ook zal wondgenezing in de huid sneller gaan en de productie van talg afgeremd worden, wat het apparaat zeer geschikt maakt voor de behandeling van acne. Dankzij de combinatie van microneelding en frequentie kun je dus veel huidproblemen behandelen.