Lovelime
Image default
Beauty en verzorging

Laserontharing: de belangrijkste voordelen

Lichaamshaar had vroeger een heel specifieke functie, maar nu, in de 21e eeuw, kan het esthetisch gezien heel onaangenaam worden. Er zijn vele ontharingsmethoden uitgevonden, maar geen enkele is zo definitief, doeltreffend en verzorgend voor uw huid als de laser.

Definitief ontharen is een methode waarbij hoogfrequente lasergolven worden gebruikt om de haarfollikel die zich op onze huid bevindt en de oorzaak is van de groei van lichaamshaar, volledig te verwijderen.

Door deze cel volledig te elimineren, zal het haar niet langer groeien. Na uw laserontharing behandeling krijgt u permanente resultaten, hoewel u misschien één keer per jaar een onderhouds sessie moet ondergaan om de meest resistente haren te verwijderen.

Voordelen van definitief ontharen

Laserontharing heeft een aantal zichtbare voordelen die nauw verband houden met de esthetiek van de patiënten, wat betekent dat u na de behandeling niet opnieuw hoeft te ontharen met een andere methode. Er zijn nog vele andere voordelen voor uw huid met definitief ontharen, aangezien de laser de collageenproductie stimuleert en de huid van binnenuit gezonder en jonger maakt.

1. Comfort in uw dagelijks leven

Er is niets comfortabeler dan naar het strand te kunnen gaan wanneer u maar wilt of een romantisch afspraakje te kunnen maken zonder u zorgen te hoeven maken over lichaamshaar. U wint veel aan comfort in uw dagelijks leven en hoeft zich niet meer thuis te scheren of om de twee of drie weken naar uw ontharingscentrum te gaan.

Afhankelijk van de gebieden die u wilt behandelen, zullen de laserontharing sessies zeer snel verlopen. Als u bijvoorbeeld slechts een klein gebied wilt behandelen, zoals uw oksels of liezen, zal elke sessie slechts 10 minuten duren. Als u daarentegen het hele lichaam wilt doen, zal elke sessie niet langer dan 45 minuten duren.

2. Bestrijding van folliculitis en hirsutisme

Folliculitis is een zeer irriterende huidziekte waarbij het haar niet zichtbaar wordt, maar onder de huid ingebed blijft. De meeste mensen die zich scheren met scheermesjes of wax hebben last van folliculitis en definitief ontharen is de ideale behandeling om dit soort problemen te verhelpen.

Hirsutisme is een aandoening waarbij op een bepaalde plaats veel meer haar groeit dan normaal. Dit kan leiden tot irritatie van de huid, gebrek aan hygiëne en veel ongemak voor mensen die hieraan lijden. Met definitief ontharen zullen er steeds minder haren in het gebied zijn, totdat we ze volledig kunnen verwijderen.

3. Werkt voor iedereen

Het is een permanente behandeling die zowel bij mannen als vrouwen werkt en geschikt is voor alle huid- en haartypes. Het ideale patiëntentype voor een snelle en doeltreffende behandeling is een blanke huid met sterk zwart haar, maar er zijn verschillende methoden om aan de kenmerken van elke patiënt tegemoet te komen.

Niet-definitieve ontharingsmethoden, zoals harsen, zijn altijd pijnlijk. Met de laser daarentegen zult u tijdens de eerste sessies een subtiel ongemak waarnemen, en naarmate de behandeling vordert zal deze steeds pijnlozer worden tot u er uiteindelijk vrijwel niets meer van merkt.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan een kijkje bij een professional zoals Senna Skincare