Lovelime
Image default
Aanbiedingen

Waarom moet u de juiste vloertegels kiezen voor uw badkamer?

Kiest u de verkeerde vloertegel, dan loopt u het risico dat het niet bij de rest van uw badkamer interieur past. Er zijn veel verschillende soorten vloertegels verkrijgbaar, en het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. In deze blogpost geven we een overzicht van alle opties die er zijn, zodat u een goede keuze kunt maken.

Keramische vloertegels

De meest voorkomende vloertegel is keramisch. Keramische tegels zijn sterk en duurzaam, perfect om als vloerbedekking in uw badkamer te gebruiken. Ze zijn gemaakt van klei die wordt gebakken tot steenachtige materialen. Deze tegels kunnen worden gemaakt in verschillende maten, diktes en afwerkingen – waardoor ze in elke stijl passen! Daarnaast is keramische tegel relatief goedkoop.

Porselein 

Een andere populaire optie is porselein. Porselein is gemaakt van geraffineerde klei en glazuur, waardoor het sterker is dan reguliere keramische tegels. Porselein is ook meestal gladder dan andere soorten keramische tegels – wat betekent dat het minder kans heeft op slippartijen in uw badkamer! Daarnaast is porselein vaak waterbestendiger dan andere soorten keramische tegels, wat betekent dat ze langer meegaan!

Natuurstenenvloeren

Er bestaan ook natuurstenenvloeren die perfect in uw badkamer passen. Natuursteen zoals marmer of graniet wordt populairder, omdat ze luxe uitstraling geven aan elke ruimte in huis. Omdat natuurstenen een uniek patroon en nuances hebben, zullen ze nooit precies op elkaar lijken – wat echt de charme van deze vloeren benadrukt! Natuurlijk moet u wel rekening houden met iets hogere prijzen als u gaat kiezen voor natuursteen als bodembedekking in uw badkamer!

Als het gaat om badkamervloeren, wilt u er zeker van zijn dat u de juiste keuzes maakt – want dit kan bepalend zijn voor de stijl en sfeer van uw badkamer. Er bestaan veel verschillende types vloertegels – variërend van keramisch tot porselein of natuursteen – waardoor elke persoonlijke smaak aangesproken kan worden met eigen favoriete stijl! Maak dus eens goed tijd om door alle opties doorheen gaan voordat u begint met renoveren of verbouwen om zo tot de beste beslissing te komen. Breng een bezoek aan de showroom van Bettin g Ressing en wie weet heeft u de volgende maand een compleet nieuwe uitstraling van uw badkamer.