Lovelime
Image default
Winkelen

Wat kopen wij in de zomer?

De zomer is begonnen! De hoge temperaturen en de aankomende vakantieperiode zal ervoor zorgen dat er veel vraag zal zijn naar zomerartikelen en zullen vakanties weer massaal geboekt gaan worden. Maar wat zijn de producten die wij in de zomer veel kopen? Logischerwijs zijn dat artikelen die in de tuin gebruikt kunnen worden voor verkoeling en het buitenleven, met stip op 1 natuurlijk de zwembaden en tuinmeubels. De zomer is tevens de tijd van het jaar dat de tuin klaar moet zijn en de laatste puntjes op de i gezet moeten worden. Bloemen, planten, tuinbanken, parasols, watersproeiers, buitenspeelgoed voor kinderen worden nu al veel verkocht. Nu steeds meer mensen thuiswerken, zal er deze zomer ook meer kantoorartikelen gekocht gaan worden. Niet alleen om je werk uitvoeren (computers, stoelen, bureau’s), maar ook airco’s zullen dit jaar meer verkocht gaan worden om het thuis een beetje uit te kunnen houden.

We mogen weer op vakantie!

Steeds meer landen komen op groen (positief reisadvies) en dat betekent dat wij weer massaal vakanties kunnen boeken. De reisbureaus zien weer een grote toename in het aantal geboekte vakanties in de zomer van 2021. Dat is maar goed ook, want na een lastig 2020 hebben veel mensen behoefte om weer op reis te gaan. De prognose is dat veel mensen wel kiezen voor een vakantie binnen Europa en niet snel een verre reis gaan maken. Wil jij een vakantie boeken? Let dan goed op de reisadviezen van de bestemming. Deze kun je bekijken op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Populaire producten in de zomer

Zeker als de temperaturen hoog oplopen, zie je direct een toename in de verkoop van airco’s en andere verkoelende artikelen. Het afgelopen jaar was reizen naar het buitenland praktisch onmogelijk, waardoor de bbq’s, zwembaden en parasols de toonbank overgevlogen om thuis een soort van vakantiegevoel te creëren. De verwachting is dat dit ook zal gelden voor de zomer van 2021, ondanks dat reizen veelal mogelijk is, kiezen veel mensen er toch nog voor om thuis te blijven. Overige populaire artikelen zijn elektrische fietsen, opbergboxen, zonnebrillen en comfort winkels. Daarnaast zoeken wij deze tijd gretig naar de beste deals voor zonnebrand en verkoelende aftersuns. Hoge temperaturen zorgen daarnaast voor meer vraag naar zwembroeken, bikini’s, jurkjes en zomerkleding voor hem en haar. Ook sexshops, bouwmarkten, reiswinkels, speelgoedwinkels en sportwinkels doen het in de zomer altijd goed.