Lovelime
Image default
Aanbiedingen

Betalingsherinneringen vs. Aanmaningsbrieven: Wat is effectiever?

Betalingsherinneringen vs. Aanmaningsbrieven: Wat is effectiever?

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf te optimaliseren en de efficiëntie te vergroten. Als het gaat om het innen van betalingen, vraag je je misschien af of het effectiever is om een betalingsherinnering of een aanmaning te sturen. Blijf lezen om meer te leren over de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten brieven en hoe je de juiste kiest voor jouw bedrijf.

 

Wat is een betalingsherinnering?

Een betalingsherinnering is een brief die wordt gestuurd naar een klant die op de aangegeven vervaldag een betaling niet heeft gedaan. Dit type brief wordt doorgaans beschouwd als vriendelijk en niet-bedreigend van aard. Het doel van een betalingsherinnering is eenvoudigweg om de klant eraan te herinneren dat hij een openstaand saldo heeft en hem aan te moedigen zo snel mogelijk te betalen.

 

Wat is een aanmaning?

Een aanmaning is een formele mededeling aan een klant die een betaling niet heeft gedaan. In tegenstelling tot een betalingsherinnering, die over het algemeen vriendelijk van aard is, bevat een aanmaning doorgaans taalgebruik dat krachtiger van aard is. Het doel van een aanmaning is niet alleen om de klant te herinneren aan zijn openstaande saldo, maar ook om hem te dwingen actie te ondernemen en onmiddellijk te betalen. 

Bij de keuze tussen een betalingsherinnering en aanmaning is het belangrijk om je algemene doelen te overwegen. Als je doel gewoon is om de klant te herinneren aan zijn openstaande saldo en hem aan te sporen tot betaling, dan kan een betalingsherinnering de beste optie zijn. Wil je de klant echter dwingen tot actie en onmiddellijke betaling, dan kan een aanmaning effectiever zijn. Uiteindelijk hangt de beslissing welk type brief je moet sturen af van je specifieke situatie en doelstellingen. Wil je voor jouw bedrijf meer informatie krijgen op het gebied van betalingen? Kun je kijken op de website van betaaltermijn.

 

https://betaaltermijn.nl/