Lovelime
Image default
Eten en drinken

Deze smakelijke vegan gerechten zijn echte showstoppers!

In deze tijd willen mensen het liefst zo min mogelijk dierlijke producten eten. Ze proberen het eten van vlees en andere voedingsmiddelen die aan dieren gerelateerd zijn tot een minimum te beperken, onder andere vanwege het klimaat en het milieu. Daarnaast vinden veel mensen het ook nog eens zielig voor de dieren om hun producten te blijven gebruiken. Op deze manier, plantaardig eten en drinken, kunnen dieren enkel voor andere redenen gehouden dan voor consumptie. Kortom, er kleven veel voordelen aan het niet eten van dieren. Als je geen dierlijke producten eet of drinkt, dan ben je een veganist. Veganistisch eten was vroeger een ware uitdaging, maar tegenwoordig kan het steeds beter. Er wordt bijna overal rekening gehouden met de wensen van veganistische eters, en er valt altijd wel een alternatief gerecht in elkaar te knutselen door de kok van een restaurant. Maar, wat zijn nou echte vegan topgerechten? Dat lees je hier! Mocht je dus wel wat inspiratie kunnen gebruiken, lees dan vooral verder. Wie weet tover jij de volgende keer wel een heel kunstwerk op tafel!

Bruschetta met heerlijke tomaten en knoflook

In Italië is deze borrelhap onwijs populair. Italianen zijn er dol op, maar ook toeristen vergrijpen zich naar hartelust aan deze bruschetta. Het bestaat uit brood met een groente- en kruidenmengsel er bovenop. Allereerst snijd je een stukje stokbrood af en gril je dit onder de plaat. Zo wordt het lekker knapperig en krijgt het een echte bite. Daarnaast snijd je de tomaten en meng je dit met fijngeperst knoflook. Roer dit goed door elkaar en giet er wat olijfolie bij. Top het geheel af met lekkere basilicum, en klaar is kees. Dit gerecht kan je bijna in elk restaurant krijgen. Zo ook in een vegan restaurant in Hoofddorp, waar dit gerecht erg in trek is omdat het zo waanzinnig wordt klaargemaakt.

Pasta di mama

Een ander gerecht waar je veel en goed mee uit de voeten kan, is pasta. Je kan zelf bedenken en bepalen wat je door de pasta heen gooit, dus je kan het eenvoudig vegan maken als je hier zelf behoefte aan hebt of als je gasten hebt die veganistisch eten. Je kan er tomatensaus doorheen gooien, maar ook een roomsaus die slechts plantaardig is en dus geen lactose of ei bevat. Maak het zo gek als je zelf wil met een lekkere pasta!