Lovelime
Image default
Dienstverlening

Hier moet je op letten als je op inductie gaat koken

Als je een inductiekookplaat gaat aanschaffen dan zijn er een aantal dingen die je eerst moet doen. Je moet een perilex aansluiting laten installeren. Een perilex aansluiting kan veel meer volt aan. De aansluiting is ook heel anders dan de normale aansluiting. Je moet een gat ook maken in je aanrecht, want je wilt wel dat je plaat goed op je aanrecht geplaatst kan worden. Je wilt natuurlijk niet een inductiekookplaat in je huis hebben zonder dat je er plek voor hebt. Je moet het gat niet te groot en te klein maken. 

Perilex aansluiting

Als je gaat koken op een inductiekookplaat dan heb je een perilex aansluiting nodig. Een inductiekookplaat is een apparaat dat veel stroom verbruikt. Een inductiekookplaat verbruikt meer stroom dan dat een normaal stopcontact aankan. Daarom is het nodig om perilex te hebben. Een perilex stopcontact heeft 3 fasen en een normaal stopcontact maar 2. Door de extra fasen kan de perilex stopcontact veel meer stroom leveren dan een normaal stopcontact. Je kan een perilex stekker niet in een normaal stopcontact doen. Een perilex stekker heeft 4 pinnen en een normale stekker maar 2. Dit betekent dat een perilex stopcontact ook 4 openingen heeft en een normaal stopcontact maar 2. Een perilex stekker gaat dus nooit passen in een normaal stopcontact. 

Elektricien inschakelen

Als jij gebruik wilt maken van je inductiekookplaat dan zijn er een aantal dingen die je moet doen. Bijvoorbeeld perilex aansluiten. Weet jij niet hoe je perilex moet aansluiten? Schakel dan een elektricien in. Een elektricien weet precies hoe hij perilex moet aansluiten. Het aansluiten van perilex is een lastige klus die je niet zelf kan doen. Bij het aanleggen van perilex komt veel bij kijken waar je de kennis van een elektricien echt bij nodig hebt.