Lovelime
Image default
Mode en Kleding

Vissershoedjes weer in de mode

Het vissershoedje

Waar denk je aan bij een vissershoedje? Misschien denk je aan een man op open zee, met zijn vertrouwde vissershoed op terwijl hij zijn laatste vangst binnenhaalt. Vissershoedjes zijn echter zeker niet meer alleen voor vissers! Dit veelzijdige hoofddeksel is tegenwoordig te zien bij zowel mannen als vrouwen en voegt een vleugje stijl toe aan elke outfit. In deze Fashion Friday post gaan we dieper in op de vissershoedjes en verkennen we de verschillende soorten en kleuren die verkrijgbaar zijn.

Materialen en gebruik vissershoedjes

Vissershoedjes worden ook wel bucket hats genoemd. Ze zijn er in verschillende materialen, waaronder katoen, polyester en wol. Ze hebben vaak een rand voor bescherming tegen de zon en kunnen details bevatten als touw of leren afwerking. Vissershoeden zijn er in allerlei kleuren, van neutrale tinten als beige en grijs tot gedurfde tinten zoals rood en blauw. Waarom dragen mensen vissershoedjes? Niet alleen zijn ze praktisch voor buitenactiviteiten zoals wandelen of kamperen, maar ze voegen ook onmiddellijk stijl toe aan elke outfit. Bucket hats kunnen je look een hippe uitstraling geven, en ze bieden ook bescherming tegen de zon voor je gezicht en hals.

Prijs vissershoedjes

Zijn bucket hats duur? Dat hangt af van het materiaal en het merk dat u kiest. Je vindt budgetvriendelijke opties vanaf ongeveer 20 euro, maar de duurste merken vissershoedjes kunnen al snel oplopen tot 50 euro.

Opmars vissershoedjes

Vissershoedjes zijn al in de mode sinds de jaren 1960, maar ze hebben de laatste jaren een grote opleving gekend. Dus voeg een vissershoed toe aan je garderobe – het is de perfecte aanvulling voor zowel stijl als functie! Vissershoedjes zijn de laatste jaren ook op de catwalk te zien geweest, met ontwerpers als Gucci en Prada in hun collecties. Dus of je nu een dagje gaat vissen of gewoon wat stijl wilt toevoegen aan je outfit, vissershoedjes zijn zeker het proberen waard.

https://mybuckethat.nl/