Lovelime
Image default
Gezondheid

Wat kun je maken met een sapcentrifuge

Wat kun je maken met een sapcentrifuge

Met een Sapcentrifuge kun je verschillende dingen maken. Het wordt meestal gebruikt om een lekker sapje of smoothie mee te maken. Echter kun je er veel meer dingen mee. Zo zijn er ook verschillende recepten op het internet te vinden om een lekkere groentespread te maken. Daarnaast is het ook ideaal voor het maken van soep. Hiervoor moet je vaak de groente blenden en dat kost met een staafmixer veel tijd. Het is dus een stuk makkelijker om de sapcentrifuge hiervoor te gebruiken.

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Bij 5top hebben we een aantal aandachtspunten gevonden waarop je kunt letten bij de aanschaf van een sapcentrifuge. Het belangrijkste punt is het vermogen. Je moet goed nadenken over hoe vaak je het apparaat wil gaan gebruiken en waarvoor. Een hoger vermogen is vaak een stukje duurder, maar hier kun je wel een stuk meer gerechten mee bereiden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wortels die je helemaal tot sap kunt maken. Daarnaast zul je ook merken dat een hoger vermogen bijdraagt aan de snelheid van het apparaat. Een ander belangrijk punt is toch wel het pulp reservoir. Hier worden de resten in bewaard zoals bijvoorbeeld het vruchtvlees van een sinaasappel. 

Het is niet alleen handig als deze afneembaar is, maar ook zo groot mogelijk. Vooral gezinnen die veel gebruik maken van het apparaat hebben hier baat bij. Dit omdat ze zo niet meerdere keren het reservoir hoeven te legen. Daarnaast is het voor iemand die alleen is ook handig. Hij of zij hoeft zo maar een keer in de paar dagen of in de week het reservoir te legen. Let alleen wel op in de zomer, want dan kan het namelijk vliegen aantrekken. De afmetingen zijn natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Je wil immers nog voldoende ruimte houden om andere dingen op het aanrecht te kunnen doen. Echter als je hem veel gebruikt dan let je hier wat minder op. Dit omdat je zoveel mogelijk in een keer wil maken.