Lovelime
Image default
Gezondheid

Zo kom jij van je slechte adem af

Slechte adem kan erg vervelend zijn voor jezelf en voor de mensen om je heen. Maar hoe kom je van je slechte adem af? In dit artikel geven we een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw slechte adem verleden tijd is.  

Poets je tanden en tandvlees goed 

Door twee keer per dag je tanden te poetsen met fluoride-tandpasta, kun je bacteriën en plaque verwijderen en de kans op tandproblemen verkleinen. Het is ook belangrijk om je tanden en tandvlees goed te poetsen, met speciale aandacht voor de ruimtes tussen de tanden, om ervoor te zorgen dat alle bacteriën en plaque worden verwijderd. Poets ook je tong om bacteriën te verwijderen die slechte adem kunnen veroorzaken. 

Gebruik mondwater 

Mondwater bevat vaak chemische stoffen zoals chloorhexidine of zink die helpen om bacteriën te verwijderen. Dit kan helpen om slechte adem te verminderen of te voorkomen. Sommige mondwaters bevatten ook menthol of eucalyptus, wat kan helpen om de mond te verfrissen en de adem te verbeteren. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat het spoelen met mondwater geen vervanging is voor het poetsen van de tanden.  

Drink voldoende water 

Door voldoende water te drinken, blijft je mond vochtig en worden bacteriën gewassen weg. Dit kan helpen om slechte adem te voorkomen. Als je niet voldoende water drinkt, kan je mond uitdrogen, wat kan leiden tot een verhoogde concentratie bacteriën en een afname van de productie van speeksel. Speeksel is belangrijk omdat het helpt om bacteriën en plaque te verwijderen en de pH-waarde van de mond in balans te houden. Als de pH-waarde te laag wordt, kan dit leiden tot tandbederf en slechte adem. 

Eet frisse voedingsmiddelen 

Sommige voedingsmiddelen, zoals knoflook en uien, kunnen slechte adem veroorzaken. Probeer dit soort voedingsmiddelen te beperken of te vermijden, en eet in plaats daarvan frisse voedingsmiddelen zoals groenten en fruit. 

Kies de juiste tandenborstel 

Gebruik een tandenborstel met ronde, zachte borstelharen. Dit kan helpen om tandplak en tandsteen te verwijderen zonder het tandvlees te beschadigen. 

Ga regelmatig naar de tandarts 

Ga minstens één keer per jaar naar de tandarts voor een professioneel poetsbeurt en mondonderzoek. Dit kan helpen om problemen met de tanden en het tandvlees op te sporen en op te lossen voordat ze slechte adem kunnen veroorzaken.