Lovelime
Image default
Aanbiedingen

Zes tips om muggen en ander insecten op afstand te houden

Insectenbeten zijn erg vervelend. Ze kunnen jeukende, gezwollen bulten veroorzaken en zelfs ziekten verspreiden. Gelukkig zijn er bepaalde stappen die je kunt nemen om je blootstelling aan deze vervelende beestjes te minimaliseren. Hier zijn vijf tips om muggen en andere insecten op afstand te houden.

1. Houd je tuin vrij van afval

Gevallen bladeren, stokken, grasmaaisel en afval vormen een ideale habitat voor muggen en ander ongedierte. Regelmatig je gazon trimmen en de buitenkant van je huis vrijhouden van rommel kan helpen het aantal insecten te verminderen.

2. Raamhorren installeren of repareren

Horren op ramen en deuren vormen een barrière tussen jou en insecten die proberen binnen te komen. Zorg ervoor dat alle horren goed geïnstalleerd zijn, zonder scheuren of gaten, en dat ze goed in het raam- of deurkozijn passen.

3. Verwijder stilstaand water

Muggen leggen eitjes in stilstaand water, dus het is belangrijk om bronnen van stilstaand water rond je huis te verwijderen. Als je een vijver hebt zorg dan dat het water stroomt, zo leggen de muggen geen eitjes in het water.

4. Gebruik anti-insect spray

Het gebruik van een natuurlijk of commercieel insectenwerend middel kan helpen om muggen en andere insecten bij je vandaan te houden. Er zijn verschillende soorten sprays verkrijgbaar, van sprays gemaakt met essentiële oliën tot die met DEET. Op de website careplus shop vind je sprays met DEET erin.

5. Draag lichtgekleurde kleding

Muggen worden aangetrokken door donkere kleuren, dus zorg ervoor dat je lichtere kleuren draagt als je buiten bent. Het dragen van een hoed en lange mouwen kan je ook beschermen tegen insectenbeten.

6. Douche met citronella zeep

Citronella zeep is bedoeld om insecten af te weren en kan gebruikt worden onder de douche of in bad. Citronella zeep is ook een natuurlijke en veilige manier om muggen van je af te houden. Vooral in exotischere gebieden is deze zeep een must have.

 

Door deze tips te volgen, kun je je blootstelling aan muggen en andere insecten verminderen. Houd in gedachten dat er geen zekere manier is om ze helemaal weg te houden, maar het volgen van deze stappen kan helpen hun aanwezigheid rond je huis te minimaliseren.

 

https://www.careplus-shop.nl/insectenbeet/anti-mug