Lovelime
Image default
Bedrijven

Door de bal heen slaan in squash

Een manier om dit consistenter te doen is door de hoogte op de voorwand te gebruiken.

Als het moet, moet je de bal ook vertragen om de eerste controle te krijgen.

Hoe comfortabeler je je wordt, hoe sneller je deze eenzame dans (rally) kunt maken. Wanneer je uiteindelijk meer gevoel voor de backhand krijgt, kun je meer nadruk leggen op het slaan van het rubber van de bal.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores. Een grote Nederlandse squash webshop.

Het einddoel is, naast het volhouden van de rally, om de diepte veilig te stellen. Dat is een sterke indicatie van je vermogen om de bal te controleren op de backhandzijde.

Hierdoor wordt de nauwkeurigheid van de inzet nog een keer opgevoerd. Het brengt ook het cross-court element weer binnen.

Begin opnieuw door een backhand langs de lijn te raken en deze in de achterbak in de kegels te landen.

Waar je voorheen de luxe van ruimte had, heb je dat doelwit nu in zones ingedeeld tot slechts één miezerige doos!

Als u zich er op uw gemak van bewust bent dat u dat doel regelmatig raakt, kunt u dan verder gaan met de volgende stap in de progressie, namelijk het weer betrekken van de voorhandzijde van de baan.
Op dezelfde manier als bij Drill 3, raak je twee backhands voordat je de derde schot cross court raakt. Ren over, en dan met de forehand sla je de bal terug over naar de backhand kant van de baan.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores. Een grote Nederlandse squash webshop.

Wat je ook zult merken is dat je soms gedwongen wordt om de ballen van dichtbij de zijwand terug te halen. Met deze oefening ga je aan de slag met zoveel andere elementen van je spel die soms als vanzelfsprekend kunnen worden beschouwd.

Je leert beter, sneller en efficiënter te bewegen. Je leert je stappen en longeertijden beter te timen en je krijgt de kans om het racketgezicht voor te bereiden op contact, terwijl je in beweging bent.

De twee R’s komen weer naar voren – herhaling en ritme.

Dit is een oude favoriet, waar de servicelijn aan de voorwand tijdens de training een doel krijgt.

Om te beginnen, begin je ongeveer op hetzelfde niveau met de T. Raak één backhandslag boven de servicelijn en vervolgens één backhandslag onder de servicelijn.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores. Een grote Nederlandse squash webshop.

Controle is echt de kern van deze oefening. Het kan echter een beetje mondain worden, dus als een progressie kun je dan proberen om aan de rechterkant van het veld te beginnen en je weg naar de linkerkant van het veld te bewegen.

Zodra je rug de zijwand raakt, begin je terug te bewegen naar waar je begonnen bent op de baan. Het hele doel, gedurende deze fase van de progressie, is om het ritme in stand te houden.

Tijdens deze oefening leer je jezelf ook om het racketgezicht aan te passen. Om de bal boven de servicelijn te slaan, opent u uw racketgezicht een beetje en buigt u waarschijnlijk uw knieën meer dan gewoonlijk.

Om de bal onder de servicelijn te slaan, zal je gewichtsverdeling veranderen en dat zal het gewicht waarmee je de bal slaat veranderen.

Ga in het midden van de baan staan en sla een backhand in de eerste zijwand. Er moet voldoende kracht en hoogte op de bal zitten om over je hoofd te gaan en op de volleybal van de tweede zijwand te moeten stuiteren. Geef de bal de kans om te stuiteren voordat je hem recht tegen de zijwand van de bal aanbrengt.

Ga zo door en raak de backhand na de backhand over je hoofd.

Deze oefening leert je om je snel aan je omstandigheden aan te passen. Het zal je voetenwerk verbeteren, het zal je situatiebewustzijn verbeteren en hopelijk eindigt het met het verbeteren van je backhand.

Gebruik kegels om een nieuwe lijn te maken op ongeveer 2 meter van de achterwand, dit keer van zijwand naar zijwand.

Dus, als je in dit kanaal opereert, probeer dan dezelfde zijwaartse oefening te doen als bij het spelen in dit kanaal.
Het grote verschil hier is natuurlijk dat je iets minder ruimte hebt om mee te spelen – nou ja, veel minder ruimte om te spelen.

De oefening zal je mentale standvastigheid testen, dus weiger de verleiding om vals te spelen, ongeacht hoe uitdagend het wordt. Blijf backhands slaan, en denk niet eens aan een forehand!

Juist, we vermoeden dat je je op dit moment misschien een beetje verveeld raakt. Dus we gaan wat ballonnen meenemen. De manier waarop je deze oefening uitvoert, wordt bepaald door het niveau van je spel.

Geef jezelf een schot voordat je de bal absoluut in de doelballon in het midden van de voormuur boort. Dit is het wilde wilde westen. De enige regel is dat je alleen je backhand mag gebruiken.

Dus, dat is één zelfinvoer in de voormuur en met je tweede schot probeer je een ballon te laten ontploffen. Als je het gevoel krijgt dat er te veel ballonnen op het punt staan om hier te ontploffen, kun je misschien een stukje krant op de voormuur krijgen.

Het wordt sterk aangeraden om als uitgangspunt voor deze rally de service box te nemen. Afhankelijk van je niveau, zal je waarschijnlijk verrast zijn door hoe vaak je die ballonnen mist. Het punt van deze oefening is de balans tussen kracht en nauwkeurigheid of in ieder geval het aanmoedigen van u om dit te doen.

Soms worden de beste squashoefeningen zonder bal uitgevoerd – en hoeven ze niet eens op een squashbaan te worden uitgevoerd. Het enige wat je nodig hebt is je racket en een spiegel voor deze oefening.

Bij gebrek aan een spiegel, om welke reden dan ook, zal een raam of een glazen achterruit met een goede reflectie waarschijnlijk voldoende zijn.

Gewoon oefenen y

https://www.qss-squash.nl/