Lovelime
Image default
Bedrijven

Wat is tropisch hardhout en wat kun je ermee?

Wat is tropisch hardhout en wat kun je ermee?

Tropisch hardhout komt oorspronkelijk uit tropische regenwouden en wordt gebruikt voor verschillende producten. Zo worden er meubels en vloeren van gemaakt, maar ook daken, bruggen en boten worden vaak gemaakt van tropisch hardhout. Deze houtsoort staat onder andere bekend om zijn duurzaamheid en stevigheid. Dit maakt het perfecte om buiten of in veelbezochte binnenruimtes te gebruiken. Daarnaast is tropisch hardhout door zijn mooie kleur en textuur ook erg populair om decoraties voor in huis mee te maken. Wel is het belangrijk om bij de productie van tropisch hardhout te letten op duurzaamheid. Anders zorgt het voor ontbossing en het uitsterven van dieren.

Tropisch hardhout is duurzaam hout

Tropisch hardhout staat bekend als een van de meest duurzame soorten hout. Echter is het alleen duurzaam als het ook daadwerkelijk op de juiste manier geproduceerd wordt. De juiste manier houdt in dat de bomen die voor het hout gekapt worden ook gelijk weer worden vervangen door nieuwe bomen. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met de impact van de kappingen op het milieu en op de lokale bevolking. Ook het gebruiken van beheerde bossen en het planten van bomen voor de vermindering van het koolstofgehalte, heeft invloed op de duurzaamheid. Op het moment dat er rekening gehouden wordt met al deze dingen, kan het hout duurzaam genoemd worden.

Tropisch hardhout gebruiken in huis

Tropisch hardhout kan ook prachtig staan in huis. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor meubels die gemaakt zijn van hardhout, maar ook voor vloeren of decoratie van hardhout. Doordat hardhout een sterke soort hout is, is het perfect geschikt als vloer in huis. Er wordt namelijk dagelijks overheen gelopen, dus er is sterk hout voor nodig. Door de mooie kleur en textuur is het niet alleen handig, maar staat het ook mooi in huis. Waar je wel op moet letten bij bijvoorbeeld een vloer van tropisch hardhout, is dat je het goed insmeert met een waterafstotend middel. Dit zorgt ervoor dat de vloer zo lang mogelijk mooi blijft.

https://www.vandenberghardhout.com/nl/