Lovelime
Image default
Gezondheid

Het oplopen van letselschade door dieren heeft veel gevolgen

In de praktijk zie je vaak dat er erge letselschade door dieren wordt aangebracht. Dit kan bijvoorbeeld een loslopende hond zijn die iemand aanvalt of een zeer agressieve hond die bijten. Maar het hoeft niet alleen een hond te zijn, je kunt ook letselschade door dieren oplopen door bijvoorbeeld een trap te krijgen van een paard wanneer je in een manege of op straat loopt. In de meeste gevallen kan de bezitter van het dier aansprakelijk worden gesteld, dit is wel afhankelijk van de situatie. Maar in de meeste gevallen is dit zeker het geval. Of dat zo is zal voor je worden uitgezocht wanneer je te maken krijgt met letselschade door dieren.

 

Vaak schade door huisdieren

Meestal wordt de letselschade door dieren gedaan door een huisdier. Je kunt hert dier zelf niet aansprakelijks tellen, waardoor de baas hiervan wel de kosten moet dragen. Het is namelijk zo dat een dier niet alleen maar fysieke, maar ook mentale en financiële schade kan aanrichten en de partij die hiermee in aanraking is gekomen dient hier een schadevergoeding voor te ontvangen. Hoeveel dat precies is afhankelijk van de situatie en wat er allemaal aan vooraf eis gegaan en hoe de situatie is na de letselschade door dieren.

 

Mentale schade, fysieke schade en financiële schade

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je door de letselschade door dieren in het ziekenhuis te recht komt en / of een revalidatie aan moet gaan omdat je lichaam geraakt is door het dier. Ook kan dit allemaal mentale gevolgen hebben waardoor je naar een psycholoog of andere therapeut moet om dit probleem te verhelpen, Dit kost allemaal al geld, maar het kan ook zijn dat je een tijdje niet meer kunt werken door de opgelopen letselschade door dieren en dan kost dit je in theorie natuurlijk ook een hoop geld.