Lovelime
Image default
Society / Relationships

Gaat verliefdheid over?

Veel mensen stellen zichzelf wel eens de vraag: ‘Gaat verliefdheid over?’ Je hebt diverse categorieën van verliefd zijn. De eenzijdige liefde, mensen die verliefd zijn op elkaar maar geen relatie kunnen hebben en de eeuwige liefde. Het is algemeen bekend dat mensen die verliefd zijn op elkaar, zich in één van deze categorieën bevinden. Daardoor is het soms lastig om bepaalde gevoelens te uiten. Om een geschikte partner te vinden maken mensen veel gebruik van datingsites, tegenwoordig een heel normaal gebeuren wat steeds populairder wordt.

Eenzijdige liefde

Dit is een vorm van liefde die vaak voorkomt. Jij bent smoor verliefd op de ander, maar dit is helaas niet wederzijds. Het kan zo zijn dat je dit niet durft uit te spreken of je misschien wel de angst hebt om afgewezen te worden. Verliefd zijn geeft een euforisch gevoel waarvan je eigenlijk wilt dat het nooit meer over zal gaan. Het kan zo zijn dat je in het begin van een relatie erg verliefd bent op elkaar. Maar uit onderzoek is gebleken hoe langer je een relatie hebt met elkaar, je de ander beter leert kennen. Hierdoor kan het gevoel van verliefdheid langzaam verdwijnen omdat er misschien eigenschappen ontdekt worden die niet bij jouw karakter passen. Deze onbeantwoorde liefde is soms erg moeilijk om mee om te gaan, het is dus aan te raden om gewoon je gevoelens uit te spreken.

Verliefd zijn op elkaar maar geen relatie

Dit zie je vaak bij mensen die heel erg graag willen, maar het vaak niet lukt om een relatie in stand te houden. Ze houden misschien wel zielsveel van elkaar, maar kunnen elkaar geen minuut uit staan. Dit is erg vervelend omdat de karakter eigenschappen hier erg ver uit elkaar liggen waardoor je simpelweg geen relatie met elkaar kunt hebben. Hier is het ook belangrijk om een goed gesprek met elkaar te hebben waarbij je jouw gevoelens op tafel legt. 

Eeuwige liefde

De vraag ‘gaat verliefdheid wel eens over?’ is bij deze categorie mensen een makkelijke vraag. Namelijk nee verliefdheid gaat niet over. Het wordt wel aanzienlijk minder, maar het verdwijnt nooit helemaal. Dit zijn de perfecte koppels die een lange relatie zullen stand houden. Alles klikt en jullie vullen elkaar aan. Veel koppels hopen uiteindelijk zich in deze categorie te kunnen werken, een relatie vraagt energie en tijd, steek er daarom ook genoeg in. Je zal zien dat dit zijn vruchten zal doen afwerpen. In welke categorie kan jij jezelf terugvinden?