Lovelime
Image default
Society / Relationships

Wonen in Utrecht: drie nadelen

Wonen in Utrecht: drie nadelen

 

Utrecht: de grootste centrale stad in Nederland. Zoals alle andere grote steden, groeit ook Utrecht steeds meer. Het aantal inwoners stijgt enorm. Daardoor neemt ook het aantal woningen daar flink toe. Het is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Ook toeristen vanuit het buitenland kiezen steeds vaker voor een weekendje Utrecht. Voor Nederlanders is het ook een bekende stad om een dagje te vertoeven of om zelfs in te wonen. Utrecht heeft veel prachtige woonwijken. Zit jij er over na te denken om binnenkort naar Utrecht te verhuizen? Dan ben je vast benieuwd naar de nadelen die het wonen in deze stad met zich meebrengt.

 

Kattenkwaad

We zijn allemaal jong geweest. Als kind speel je vaak buiten. Hoewel dat tegenwoordig steeds minder het geval is omdat de meeste kinderen liever thuis gamen, zie je in Utrecht nog steeds vaak jonge kinderen buiten spelen. Het merendeel van de inwoners hebben aangegeven ooit het slachtoffer te zijn geweest van kattenkwaad. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen om iets onschuldigs: belletje lellen.

 

Daklekkages

Een serieuzer nadeel zijn de oude woningen in Utrecht. Die hebben namelijk vaak te maken met een lekkage dak. Gelukkig is ook dat probleem tegenwoordig eenvoudig op te lossen. Een tijdig dakreparatie voorkomt dat je woning onder water komt te staan.

 

Drukte

De laatste en misschien wel de meest genoemde ‘nadeel’ van wonen in Utrecht is de drukte. In principe is dit erg afhankelijk van de wijk waarin je gaat wonen. De een is drukker dan de ander. Vooral inwoners die geen drukte gewend zijn hebben er last van.

 

Utrecht is een bekende stad in Nederland. Het ligt centraal en behoort daarnaast ook tot éen van de grootste steden van dit land. Mede hierdoor kiezen steeds meer mensen ervoor om een woning te zoeken in Utrecht. Houdt er alleen rekening mee dat een daklekkage Utrecht relatief veel voorkomt wanneer je kiest voor een oude woning. 

 

https://www.economy.nl/