Lovelime
Image default
Society / Relationships

Van pannendak naar rietendak

Vaak worden er gedacht dat rieten daken iets is voor oude boerderijen en huizen op het platteland. Dacht jij dat ook? Dan heb je het mis! Rietdaken kunnen namelijk ook gelegd worden op nieuwbouwwoningen en het is zelfs mogelijk om te switchen van een pannendak naar een rieten dak. Deze metamorfose geeft jouw dak een geheel nieuwe uitstraling en laat een unieke indruk achter op vele voorbijgangers. Houd er echter wel rekening mee dat deze omwenteling een heuse verbouwing met zich meebrengt. Van pannendak naar rietdak vereist namelijk veel moeite, aandacht en tijd, wat in een aantal stappen doorlopen kan worden. Ben jij benieuwd naar de professionele aanpak van Van den Bergh Rietdekkers? Lees dan snel verder of neem een kijkje op de website!

Bij van den Bergh Rietdekkers ben je aan het juiste adres als jij jouw huis een metamorfose wil laten ondergaan, namelijk van een pannendak naar een rieten dak. Hierin biedt Van den Bergh Rietdekkers een totaalpakket, waarin de analyse, offerte en uitvoering zijn inbegrepen. Allereerst wordt daarom de hellingshoek bestudeerd, omdat deze het liefst in een hoek van 45 graden loopt. Dit heeft ermee te maken dat het regenwater op deze manier namelijk snel en eenvoudig afgevoerd kan worden, waardoor het dak langer mee kan. Is dit helemaal mogelijk? Dan maken de rietdekkers een offerte op en kan er een bouwvergunning aangevraagd worden. Dit houdt dus in dat jij zelf de vergunning niet hoeft aan te vragen, omdat de dakdekkers van Van den Bergh Rietdekkers hier genoeg ervaring mee hebben gehad in het verleden. Wanneer de bovenstaande stappen dan helemaal doorlopen zijn, kan er begonnen worden met de uitvoering, die in een aantal fases verloopt.

Klinkt een rietendak als muziek in jouw oren en kan je niet wachten om met dit traject te beginnen? Aarzel dan niet langer en neem contact op met de Rietdekkers!

https://www.rietwerk.nl/