Lovelime
Image default
Society / Relationships

Online op de hoogte

Het nieuws lijkt overspoeld te worden met de huidige status van de Coronagevallen en het vaccin. Sinds kort is het vaccin veilig in Nederland aangekomen en de vaccinatieplannen worden langzamerhand geschetst.

Het vaccin tegen het verspreide virus COVID-19 is goedgekeurd. Het gaat om het mRNA-vaccin van Pfizer/BioNTech, genaamd Comirnaty. De voordelen van het vaccin zouden groter zijn dan de risico’s. Dit zou betekenen dat het vaccin binnen de EU zal worden toegestaan bij mensen vanaf 16 jaar.

 

Uit het onderzoek naar de werkzaamheid, veiligheid én kwaliteit van het vaccin, is gebleken dat het voor 95% van de mensen van 16 jaar en ouder de nodige bescherming biedt tegen de gevolgen na een besmetting met het coronavirus. Wereldwijd sloten circa 44.000 personen zich aan voor het onderzoek naar de werking van het vaccin. De helft van de deelnemers kreeg een placebo, oftewel een nepvaccin. Het vaccin wordt ingebracht door twee prikken, waar drie weken tussen zitten. Zeven dagen na de tweede, en dus laatste, prik zijn mensen maximaal beschermd tegen het virus. Dankzij de prik worden er heel kleine vetbolletjes in het lichaam gebracht die allen over een genetische code beschikken (mRNA) dat in het coronavirus aanwezig is. Het lichaam zal de code vertalen naar spikeproteïnen; een eiwit van het virus. Het eiwit wordt op die manier zichtbaar voor de afweercellen in het lichaam, zodat er antistoffen aangemaakt zullen worden om het virus te herkennen zodra er een besmetting plaatsvindt. Bij een aanraking met het coronavirus, zullen de eiwitcellen worden gedood. Als iemand in de toekomst in aanraking komt met het coronavirus wordt het gedood.

Momenteel krijgen de   zorgmedewerkers van verpleeghuizen, medewerkers uit gehandicaptenzorg en thuiszorg en de bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking voorrang. Uiteindelijk zal het vaccin voor de gehele bevolking toegankelijk zijn.

Het laatste nieuws vandaag wordt tegenwoordig zowel per beeld als per papier gebracht. Royalty nieuws, politiek nieuws of showbizz nieuws, alles is te vinden dankzij het internet.

http://redactie24.be