Lovelime
Image default
Auto's en Motoren

GPS-trackers, ritregistratie en bijtelling: belangrijke aspecten van wagenparkbeheer in 2023

Als eigenaar van een bedrijf met een wagenpark, is het belangrijk om te weten waar je voertuigen zijn en hoe ze gebruikt worden. Een GPS-tracker kan hierbij helpen. Een GPS-tracker is een klein apparaatje dat je in een voertuig kunt plaatsen en waarmee je in real-time de locatie van het voertuig kunt volgen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zien waar je chauffeurs zich bevinden en hoe lang ze erover doen om een bepaalde bestemming te bereiken.

Een belangrijk onderdeel van het beheren van een wagenpark is het bijhouden van een nauwkeurige ritregistratie. Dit is vooral belangrijk voor voertuigen die ook voor privédoeleinden worden gebruikt. Het is namelijk verplicht om bij te houden hoeveel privékilometers er gereden worden, zodat de juiste bijtelling kan worden berekend. Dit geldt ook voor de bijtelling in 2023.

Voor zowel benzine, diesel als hybride voertuigen verandert er in 2023 niet zoveel ten opzichte van 2022. Het bijtellingstarief blijft gelijk op 22 procent. Voor elektrische auto’s verandert er daarentegen wel het nodige. Het bijtellingspercentage voor EV’s is dus niet veranderd voor 2023. Dat blijft gewoon 16%. Wat wel wordt verlaagd is de maximale catalogusprijs waarover 16% bijtelling mag worden gerekend. Is de cataloguswaarde van uw elektrische auto hoger dan € 30.000? (En dat is bij elektrische auto’s al snel het geval) Dan geldt over de meerprijs het bijtellingspercentage van 22 procent.

Een nauwkeurige ritregistratie is dus van groot belang om de juiste bijtelling te kunnen berekenen. Dit kan echter tijdrovend zijn en foutgevoelig als het handmatig wordt bijgehouden. Gelukkig zijn er tegenwoordig digitale oplossingen beschikbaar die het bijhouden van een nauwkeurige ritregistratie veel eenvoudiger maken. Zo kun je bijvoorbeeld een ritregistratiesysteem gebruiken dat automatisch alle benodigde gegevens bijhoudt en de bijtelling voor je berekent.

Al met al zijn GPS-trackers en ritregistratiesystemen belangrijke hulpmiddelen voor het beheer van een wagenpark. Ze helpen bij het bijhouden van de locatie van voertuigen en het berekenen van de juiste bijtelling voor privégebruik. Met de veranderingen in bijtelling die in 2023 ingaan, is het nog belangrijker geworden om een nauwkeurige ritregistratie bij te houden. Door gebruik te maken van digitale oplossingen kan dit veel efficiënter en eenvoudiger worden gedaan.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/