Lovelime
Image default
Society / Relationships

Inbrekers worden nauwelijks gepakt

Inbrekers worden nauwelijks gepakt

Dagelijks zijn er in Nederland tientallen inbraken. Als een inbreker je huis binnen komt is dat een enorme breuk op je veiligheid en privacy. Inbrekers zijn veelal actief tijdens de zomervakantie omdat dan de meeste mensen voor een langere tijd niet thuis zijn. Ook zijn de kerstdagen erg populair onder de dieven. Wat het zo aantrekkelijk maakt voor de inbrekers is dat er bijna geen enkele zaak door de politie wordt opgelost. In Nederland zijn er de afgelopen maanden zo 2000 inbraken gepleegd in ongeveer dertig gemeenten. Van die 2000 inbraken is er geen enkele crimineel opgepakt. Dit blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws. Gemiddeld zijn er ongeveer iets meer dan 100 inbraken per dag en van die 100 inbraken worden er maar 10 opgelost. De andere 90 procent kan dus vrijuit door gaan.

In sommige gemeente is het nog erger. In bijvoorbeeld Goirle, Woudenberg en Voerendaal werden er in de afgelopen drie jaar geen enkele inbraak opgelost. Als je in deze stad woont is de kans nihil dat het opgelost wordt. Dit wil je natuurlijk niet en het lijkt dat de politie niet zijn best doet. Volgens RTL nieuws heeft de landelijke politie een norm van 10 procent die opgelost moet worden. Zelfs dit lage percentage weet de politie niet te behalen. Volgens politie is het lastig om de zaken op te lossen omdat er weinig aanknopingspunten zijn. De inbrekers is vaak een gelegenheid inbreker. Zonder enigszins wat te plannen kiezen ze een huis en gaan ze ervoor.

Volgens de politie kan je jezelf beter beschermen tegen inbraken door bijvoorbeeld een camerasysteem te kopen of een inbraakalarm te installeren. Met een camera zal de inbreker twee keer nadenken of hij zal inbreken. Vaak genoeg schikt dit af waardoor inbreker het laat. Een alarmsysteem is en apparaat die ervoor zorgt dat hulpdiensten ingeschakeld worden als er ingebroken wordt.

 

https://www.groenewegendelft.nl/