Lovelime
Image default
Society / Relationships

Reiki: de ideale remedie tegen depressie

In het leven krijg je soms te maken met moeilijke momenten. Soms verwerk je die en ga je weer voort met je leven. Op andere momenten blijven deze traumatische ervaringen een deel van je leven en dat kan één van de oorzaken zijn dat je je depressief voelt. Als je depressief bent, dan is het moeilijk om deze depressieve gevoelens kwijt te raken, maar reiki kan je al veel vooruit helpen. Reiki is namelijk een efficiënte manier om een depressie mee te behandelen!

Hoe reiki je kan helpen

Tijdens een reiki sessie laat je jezelf behandelen met genezende energie van het universum, die door het lichaam van een reiki meester stroomt. Je neemt een liggende positie aan en voor de rest hoef je zelf niets te doen. De reiki meester legt zijn handen op de verschillende chakra’s in je lichaam, zodat er opnieuw energie kan doorstromen. Geblokkeerde chakra’s kunnen er namelijk voor zorgen dat je je neerslachtig voelt en moeilijk in staat bent om jezelf, maar ook andere lief te hebben. Door deze chakra’s op te heffen, komt liefdesenergie weer vrij en dat zal een positief effect hebben op je depressie. Naast het helen van je chakra’s, kan een reiki meester ook je aura behandelen.

Reiki helpt niet enkel tegen depressie

Omdat een reiki meester de energie in heel je lichaam weer vrij laat stromen, zal een reiki behandeling je niet alleen helpen met je depressie, maar ook met andere psychische klachten. Zo kan het deblokkeren van je wortelchakra ervoor zorgen dat jij je veiliger voelt en dat je angsten verdwijnen. Het deblokkeren van je heiligbeenchakra kan er dan weer voor zorgen dat je opnieuw kan genieten. Het deblokkeren van je zonnevlechtchakra geeft je kracht en zelfvertrouwen en het deblokkeren van je hartchakra maakt relaties weer makkelijker. Als je voorhoofdchakra gedeblokkeerd is, dan kan je beter in het nu blijven en als je kruinchakra gedeblokkeerd is, dan heb je meer inzicht en voel je je niet alleen. Er worden dus allerlei positieve emoties getriggerd, wanneer levensenergie weer vrij kan stromen. De negatieve emoties die je voordien had dragen bij tot je depressie, maar ook tot andere psychische problemen en deze zijn dankzij reiki verdwenen. Daarnaast heeft het helen van je chakra’s ook een positieve invloed op lichamelijke klachten.

Wil je graag anderen helpen? Volg dan zelf een reiki cursus

Bij ZoMa opleidingen kan je zelf een reiki cursus volgen. Tijdens deze cursus leer jij hoe je anderen met de hulp van helende energie kan genezen van allerlei psychische en lichamelijke kwalen. Een reiki cursus is niet alleen de ideale manier om anderen te helpen, maar het zal ook jou vooruit helpen in je spirituele ontwikkeling!