Lovelime
Image default
Society / Relationships

Veilig kunnen springen

Bij het trampoline kopen online moet je een aantal dingen goed in de gaten houden. Je wilt dat de kinderen veilig kunnen springen zonder blessures te krijgen of pijnlijk te vallen. Er zijn wat tips die dit kunnen voorkomen. Die lees je in dit artikel.

Veiligheid voor alles, en dat geldt ook voor trampoline springen. Als je een trampoline koopt moet je dus ook een veiligheidsnet aanschaffen. Waar wil je veiligheidsnetten kopen? Het is aan te raden om dat te doen bij de winkel waar je de trampoline ook hebt gekocht. Je wilt namelijk wel de vorm hebben die bij de trampoline past. Je kunt er ook voor kiezen een trapje te nemen voor de kleinere kinderen die er anders niet op kunnen klimmen. Zorg ook voor een trampoline rand voor de bescherming. Vaak zit die er altijd wel bijgeleverd. Zorg echter wel voor een zachte ondergrond. Dit kan gras zijn, of rubberen tegels of zand om een mogelijk val te breken.

Trampolines zijn van allerlei soorten materiaal gemaakt. Zo zit er verschil in de dikte van de rand en frame. Voor oudere kinderen zijn dikkere framebuizen aan te raden omdat die meer gewicht kunnen hebben. De veren kunnen ook  verschillend zijn waardoor je juist heel hoog, of juist minder hoog kunt springen. Wat vind je zelf veiliger of fijner? Ook heb je soorten springmatten waar het materiaal anders is. De ene springmat is duurzamer en duurder maar kan wel langer mee. Het ligt een beetje aan hoe vaak je de mat gaat gebruiken. Bij dagelijks gebruik is een duurzame mat aan te raden. Die factor is ook bepalend bij de garantie die er op zit. Verder moet je bedenken waar je de trampoline op gaat bergen. Blijft die altijd in de tuin staan of is die inklapbaar en kun je hem kwijt in de garage of in de schuur? Bedenk van te voren waar je hem kwijt kan in de winter.

https://www.trampolines.nl/