Lovelime
Image default
Society / Relationships

Verschillen in salaris en inkomen

Er zijn een aantal verschillen in salaris (ook wel loon) en inkomen. Hier is een duidelijk verschil tussen. Salaris is in feite het geen wat de werknemer als tegenprestatie krijgt voor zijn verrichtte werk wat wordt betaald door de werkgever. In principe tel je dan zelfstandigen, of mensen met een eigen zaak niet mee. Het inkomen is alles wat iemand als opbrengst van arbeid, onderneming of vermogen geniet, bijvoorbeeld loon, winst , dividend of rente. Het feit wil dus dat wanneer je niet werkt, maar bijvoorbeeld veel vastgoed bezit en hier voor huur vraagt je ook inkomen krijgt, alleen dan niet uit arbeid. Je kunt het inkomen dus zien als een verzamelnaam voor alle inkomsten die een persoon of huishouden krijgt. Daarom staat er bij een belastingaangifte ook het ‘’gezamenlijke inkomen’’.

Er zijn in Nederland ongeveer 1,575 miljoen bedrijven/ondernemers, gemeten op 19 juli 2016. Iets minder dan één miljoen bedrijven van het bovengenoemde cijfer zijn eenmanszaken. Dat betekend dat al deze eenmanszaken geen loon uitkeren, maar inkomen genereren voor zich zelf. Dit aantal aan eenmanszaken is hardt gegroeid na het begin van de economische crisis. Mensen werden massaal ontslagen en wilden niet niets doen. Dus zijn naar aanleiding van hun ontslag voor zich zelf begonnen. Wel wil het feit dat er binnen de eerste vijf jaar veel startende bedrijven weer zijn gestopt. Het is een harde business om zo maar een eenmanszaak op te starten en vooral wanneer het economisch niet heel goed gaat.

Voor vele bedrijven die het wel lukt om voorbij de eerste vijf jaar te komen, deze bedrijven blijven overigens vaak voor een langere tijd bestaan dit komt omdat de eerste vijf jaar de moeilijkste zijn, zijn er altijd nog een aantal zaken die lastig te regelen zijn. Een hiervan is de loon en salarisadministratie. Elke maand weer moeten er lastige berekeningen gemaakt worden en moet er met allerlei factoren rekening gehouden worden om het juiste bedrag aan salaris over te maken naar de juiste persoon, zonder iemand te vergeten. Veel gemaakte fouten zijn het te laat overmaken van het salaris, het vergeten er van, of juist te veel of te weinig salaris overmaken naar de desbetreffende persoon. Er is tegenwoordig een hulpmiddel om het voor bedrijven gemakkelijker te maken om loonadministratie te doen. Salarisadministratie of loonservice kan tegenwoordig doormiddel van een bepaalde salarissoftware die 24/7 overal beschikbaar is. Zo kan een ondernemer, groot of klein, altijd inzicht hebben in de verwerking van het salaris aan de werknemers. Dit online salaris programma helpt grote en kleine ondernemers met het maken van de juiste berekeningen en slaat alle nodige informatie op in het programma zodat er een duidelijk overzicht is van alle maanden/jaren aan salarisverwerking zonder dat het onduidelijk wordt.

http://www.cbbs.nl/