Lovelime
Image default
Society / Relationships

Voor het eerst samenwonen

Het is een bijzonder periode in je leven, voor het eerst samen gaan wonen met je geliefde. Je bent al een tijdje bij elkaar, maar als je samen gaat wonen zal dit voor een grote verandering in je relatie zorgen. Ineens zie je elkaar elke dag en moet je ook de minder leuke dingen met elkaar doen. Waar je vroeger je best deed om in je beste humeur te zijn als je de ander zag, kan dit niet meer omdat nu eenmaal niemand 24/7 vrolijk is. Je gaat dus ook de minder leuke kanten van elkaar zien. In dit artikel lees je een paar tips voor als je voor het eerst gaat samenwonen.

Aanpassen

Als je samen met iemand in één huis gaat wonen, zul je je aan elkaar moeten aanpassen. Je zult er achter komen dat jullie in veel dingen verschillen. Dit kunnen hele kleine dingen zijn. Zo wil de één bijvoorbeeld altijd de was op orde hebben en laat de ander het gerust een paar dagen liggen. Of de één wil elke avond koken, terwijl de ander liever wat laat bezorgen. Je zult met elkaar moeten praten en af en toe compromissen moeten sluiten. Het is hierbij belangrijk dat je goed met elkaar communiceert en je irritaties naar elkaar uit. Als je het te lang binnenhoudt, dan komt een keer de druppel, en dan barst de bom.

Wordt geen huisgenoten

Onthoud dat je een liefdeskoppel bent en niet gewoon huisgenoten. Natuurlijk is het prima om af en toe in je joggingspak rond te lopen, je bent immers in je eigen huis, maar blijf ook je best doen voor elkaar. Blijf romantische dingen doen met elkaar en trek af en toe iets leuks aan voor de ander.

Als het even moeilijk is

Er komt misschien een moment dat je twijfelt of jullie er wel goed aan hebben gedaan om samen te gaan wonen. Twijfels horen er soms bij en dat betekent niet dat er iets aan de hand is, maar soms kunnen de problemen ongemerkt groter worden en dan is het zaak om hulp te zoeken. Praten met een relatietherapeut kan soms een groot verschil maken. Woon je in de buurt van Amsterdam, kijk dan eens bij relatietherapie amsterdam of relatietherapie haarlem.

https://piekerpoli.nl/