Lovelime
Image default
Society / Relationships

Wat is een WMO-consulent?

Wet maatschappelijk ondersteuning consulent oftewel een WMO-consulent. Een WMO-consulent is iemand die namens de gemeente zorgaanvragen afhandelt voor WMO voorzieningen.  Als WMO-consulent werk je dus voor de gemeente. Nu denk je misschien dat werken bij gemeente een saaie baan is, maar die mythe kan allang ontkracht worden. De afgelopen jaren hebben de gemeentes veel geïnvesteerd in het creëren van een diverse werksfeer waarbij jong en oud aan het werk is. Daarnaast kan een baan bij de gemeente een goede start zijn van de start van je carrière.

Voordat je jezelf een WMO-consultant mag noemen moet je natuurlijk eerst een opleiding gedaan hebben die jouw het recht geeft om de functie uit te voeren. Een goede basisopleiding voor een WMO consulent bevat kennis van de wet- en regelgeving van wet maatschappelijk ondersteuning. Daarnaast moet je bekend zijn met de kanteling binnen de WMO voorzieningen. Er is dus niet een specifieke opleiding gericht tot WMO consulent maar er zijn wel opleidingen die de kennis van een WMO consulent uitgeven.

De taak van een WMO consulent is het beoordeling of iemand wel recht heeft op een bepaalde voorziening zoals bijvoorbeeld dat de persoon langer thuis kan blijven wonen. Daarbij moet je denken aan een lift voor bijvoorbeeld een gehandicapt persoon, een rollator of huishoudelijke hulp als de persoon niet in staat is om voor zichzelf kunnen te zorgen. De WMO consulent kijkt eerst of de persoon in staat is om voor zichzelf te zorgen. Blijkt dit niet? Dan komt de persoon in aanraking voor extra zorg en andere maatregelen. Als WMO consulent ben je dus actief betrokken bij de maatschappij en kan jij verantwoordelijk zijn om andermans leven te verbeteren. Ben jij dus echt een mensen mens en wil jij graag de ander helpen met door bepaalde voorzieningen te beiden waardoor hun leven beter wordt? Solliciteer dan op een WMO consulent vacature.

https://professionalpartners.nl/