Lovelime
Image default
Dienstverlening

Elektricien is een riskant beroep

Omdat elektricien worden ongetwijfeld een gevaarlijk beroep is, probeert slechts een klein aantal mensen deze carrière na te streven. Je mag jezelf beschouwen als een van de personen die de moed heeft om te dromen om elektricien Alphen aan den Rijn te worden. Als dat zo is, dan moet je er rekening mee houden dat je door de aard van het beroep als elektricien een groter risico loopt op blessures en/of ziektes dan bij andere beroepen. Brandwonden door elektrische schokken of zelfs vallen van een ladder behoren tot de verwondingen die kunnen optreden. Om de kans op deze incidenten te verkleinen, zijn elektriciens verplicht een veiligheidsbril te dragen, evenals beschermende kleding en uitrusting.

Geëlektrocuteerd worden

Elektriciens zijn verantwoordelijk voor het werken met elektrische hoogspanningsapparatuur. De mogelijkheid van elektrocutie bestaat uiteraard bij het werken als elektricien. Dit is een van de meest dodelijke risico’s die aan dit beroep zijn verbonden. Elektriciens moeten altijd extra voorzichtig zijn met de veiligheidsuitrusting die ze dragen en gebruiken. Nalatigheid daarbij kan grote problemen veroorzaken, zoals het verlies van hun leven. Werken met elektrische bedrading vereist aanzienlijk klimmen en navigeren in en uit een structuur of woning, dus elektriciens moeten ook in goede fysieke conditie zijn. Elektricien zijn is ongetwijfeld fysiek zwaarder dan werken achter een bureau, maar veel mensen vinden dat fysieke activiteit de voorkeur heeft boven het grootste deel van de dag aan een bureau zitten. Als jij een van hen bent, probeer dat dan eens.

Vallen

Vallen van hoogte in de elektrische industrie is een van de ergste oorzaken van dodelijk letsel. Het omvat 20 procent van de dodelijke ongevallen die elk jaar leiden tot ongeveer 80 ernstige verwondingen (gebroken ledematen, schedelbreuken, enz.). Het veroorzaakt volgens een belangrijke bron ook 230 meer dan 3 dagen verzuim per jaar. Vallen kan leiden tot ernstig of zelfs dodelijk letsel, zelfs als de val minder dan 2 meter bedraagt. Vallen van de trap is verantwoordelijk voor een derde van alle verwondingen van meer dan drie dagen in de elektrische industrie. De activiteit die een persoon uitvoerde toen hij viel, werd bepaald door de locatie vanwaar hij viel. Vallen van bijvoorbeeld steigers, daken en ladders houdt vaak verband met elektrische onderhoudswerkzaamheden die elektriciens vaak doen voor de kost. Stof opruimen, meterkast inspecteren en onderzoeken