Lovelime
Image default
Dienstverlening

Wanneer moet u de groepenkast vervangen?

De rol van de groepenkast is essentieel in uw elektrische systeem. Maar wanneer het elektriciteitsverbruik in uw huis toeneemt, kunt u overwegen om de verdeelkast te vervangen. De groepenkast is de belangrijke uitrusting. Zonder dit paneel krijgen de circuits in je huis geen stroom. Zo kun je geen apparaten in huis aanzetten. Stroomonderbrekers en groepenkasten hebben de verantwoordelijkheid om de hoeveelheid stroom die nodig is voor elk apparaat te verdelen en te regelen. Maar soms struikelt de stroomonderbreker. Deze toestand is een teken dat u uw groepenkast vervangen moet.

Het juiste moment om de groepenkast te vervangen

Er zijn twee situaties die u dwingen om het verdeelbord te vervangen. Indien nodig kunt u ook een ander paneel installeren. Eerst moet u mogelijk een nieuwe stroomonderbreker toevoegen, maar het huidige stroomonderbrekerpaneel heeft zijn capaciteit bereikt. In dit geval moet de vervanging van het verdeelbord snel gebeuren. Dit komt omdat wanneer de capaciteit van de stroomonderbreker is bereikt, de huishoudelijke apparaten niet de stroom krijgen die ze nodig hebben. Als gevolg hiervan zullen ze niet goed werken. Vervolgens moet u het verdeelbord vervangen wanneer u uw zekeringen wilt upgraden naar stroomonderbrekers. Het vervangen van het verdeelbord betekent niet dat u meer stroom krijgt. Als u een hoger vermogen wilt hebben, moet u contact opnemen met de elektriciens om het paneel, de kabels en de elektrische meter te upgraden.

Waarom is een verouderde groepenkast gevaarlijk?

Het elektrische paneel moet elke 25 jaar worden vervangen. Dus als je in een oud huis woont, moet je weten hoe oud het huis is. Als het meer dan 25 jaar is, moet u overwegen het paneel te vervangen. Het oude paneel kan het risico op een elektrische brand vergroten. Bovendien is het vervangen van het elektrische paneel ook essentieel wanneer u uw elektrische systeem moet upgraden. Het oude elektrische systeem kan omgaan met een problematisch bedradingssysteem. De tekenen van bedradingsproblemen zijn flikkerende lichten, brandlucht, vonken wanneer u bepaalde apparaten aansluit, kleine elektrische schokken en frequente circuituitval.

De voordelen van het vervangen van de groepenkast

Wanneer u de groepenkast vervangt, kunt u het risico op een elektrische brand verkleinen. Je huis wordt veiliger. U kunt ook nieuwe circuits aan uw panelen toevoegen. Zo kun je veel nieuwe apparaten toevoegen. Met een geüpgraded distributiepaneel kunt u het juiste aantal circuits leveren. U kunt dus het vermogen voor uw apparaten vervullen. Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid van uw eigendom. Bovendien kan een nieuw distributiepaneel zorgen voor meer constant vermogen. Het kan dus moderne apparaten ondersteunen. Gebruik je nog het oude verdeelbord, dan raakt je circuit overbelast. Als gevolg hiervan kan de stroomonderbreker vaak trippen.