Lovelime
Image default
Society / Relationships

Het belang van zelfliefde

Voor veel mensen is het concept van zelfliefde een overdreven theorie en ze negeren vaak het belang ervan. Mensen willen perfect zijn en perfectionisme wordt beschouwd als een grotere troef of eigenschap dan zelfliefde.

De moderne samenleving is zo gevormd dat we gedwongen zijn om voortdurend met elkaar, of zelfs met onszelf, te concurreren. We proberen altijd onze kortetermijndoelstellingen te bereiken en proberen onszelf te verbeteren om te voldoen aan de verwachtingen die de samenleving ons oplegt.

Als gevolg daarvan zijn we uiteindelijk te streng voor onszelf, zelfs zonder het te beseffen.

Liefde is het enige dat ons in beweging houdt en ons minder robotachtig maakt in een wereld waarin we moeten werken, denken en doen alsof we geprogrammeerde robots zijn.

Iedereen heeft liefde nodig en we besteden het grootste deel van onze energie aan het liefhebben van anderen, of het nu gaat om vrienden, echtgenoten, kinderen of familie. We verspreiden allemaal graag liefde, maar de vraag is: produceren we wel genoeg voor onszelf?

We kunnen niet altijd verwachten dat we alleen op externe bronnen van liefde kunnen vertrouwen, en dat is waar het concept van eigenliefde in het spel komt. Iemand die zijn eigenliefde beoefent, zal nooit afhankelijk hoeven te zijn van anderen om gelukkig te zijn, en het is een gevoel van gelukkig kunnen zijn van binnen.

Voordelen van zelfliefde

Zelfliefde heeft vele voordelen, waarvan de eerste een grotere tevredenheid met het leven is. Als we meer van elkaar houden, veranderen we meteen ons perspectief op de wereld. Zelfliefde kan ons een positievere houding ten opzichte van het leven geven.

Het tweede voordeel van eigenliefde is dat het ons kan stimuleren om goede gewoontes aan te leren. Zelfliefde betekent dat je van je lichaam, ziel en geest houdt.

Daarom doen mensen die van elkaar houden vaak geen dingen die hun gemoedsrust beïnvloeden. Zo kan het ons helpen om gezonde gewoontes aan te passen.

Een ander belangrijk voordeel van eigenliefde is een betere geestelijke gezondheid. Mensen die van elkaar houden hebben minder vaak last van angst of depressie.

Zelfliefde maakt ook de weg vrij voor een positieve mentaliteit, wat een essentieel ingrediënt is voor succes in het leven en geestelijk welzijn.

Leren houden van jezelf vermindert ook stress, vermindert uitstelgedrag en maakt je meer gefocust op je werk.