Lovelime
Image default
Society / Relationships

Hoe kun je online scheiden?

Hoe kun je online scheiden?

Het aantal echtscheidingen neemt al jaren toe. in 2015 waren het er ruim 34.000 terwijl het er tien jaar daarvoor nog maar 31.000 per jaar waren.

Logischerwijs zorgen stijgende bevolkingsaantallen voor meer echtscheidingen, maar er is nog een reden: online scheiden.

Dit maakt een echtscheiding stukken goedkoper. Door online scheiden kun je honderden tot duizenden euro’s besparen, want je weet vaak vooraf wat de kosten zijn.

Via enkele stappen kun je bij de meeste aanbieders jouw echtscheiding online aanvragen. 

Wat zijn de kosten?

Als je geen grote ruzie met elkaar hebt en het grootste gedeelte in redelijk goed overleg kunt regelen, dan kun je al online scheiden vanaf 675 euro. Dit staat in groot contrast tot de duizenden euro’s die een vechtscheiding kost.

Het wordt dan ook altijd aangeraden om een vechtscheiding te voorkomen. Vooral het juridisch advies kost veel tijd en dus geld als je er samen niet uitkomt.

Wat moet je regelen?

Als je gaat scheiden moet je veel regelen. Belangrijk hierbij is dat je aan de kinderen denkt en probeert om die zoveel mogelijk te ontzien. Mocht je een bedrijf hebben, dan moet je deze misschien verkopen of de waarde ervan laten bepalen. Ook is het zaak dat je de huurovereenkomst tegen de juiste termijn opzegt en dat gedeelte netjes afrond zodat je je borg terugkrijgt en later geen naheffing krijgt omdat de huur niet goed is opgezegd.

https://www.legalspot.nl/artikel/online-scheiden