Lovelime
Image default
Society / Relationships

Kleding voor de korte vrouw

Welke vrouw houdt er nou niet van winkelen in een grote stadKleine vrouwen vinden winkelen waarschijnlijk af en toe een onmogelijke taak. Voor de kortere vrouw is het lastig om een mooi, passende broek te vinden. Aan de heupen en benen zit het helemaal perfect, maar negen van de tien keer zijn de broekspijpen weer veel te lang. Lange broekspijpen zien er niet uit, ze rollen zich samen tot een hoopje stof bij de enkel. Een manier om ze te verkorten is het omvouwen van de broekspijpen tot de perfecte lengte. Het is een kleine taak en gelukkig zo opgelost zonder enige problemen. Met maxi – jurken en jumpsuits is dit een ander verhaal, deze zijn vaak ook veel te lang qua lengte en daardoor een onmogelijke opgave. Vooral in de zomer heb je zoveel leuke, lange jurken perfect voor op het strand, maar de lengte weerhoudt je de outfit te kopen. 

Gelukkig kan je bij Panda Stomerij kleding laten verkorten tot de perfecte lengte. Je kan hier zelfs terecht voor kleine reparaties zoals het aanzetten van een knoop of het vastzetten van een naad. Voor het inkorten kan je bij een Panda-naaiatelier terecht, zij verzorgen de “grotere klussen”. De atelier kan je vinden bij een stomerij Den Haag of omgeving. Daarnaast kan je ook terecht bij kleine, particuliere stomerijen voor het verkorten van de kleding. Deze zijn meestal goedkoper, maar let op de kwaliteit dat wordt geleverd. Goedkoop betekent niet altijd goed.  

Toch zou het fijn zijn als er in de kledingzaken gelijk al de juiste maten voor korte vrouwen te koop waren. Er zijn al een aantal winkels die speciaal voor deze doelgroep een aantal “kortere” kledingstukken verkopen maar dat is heel beperkt. Ook zijn deze vooral online te vinden, dat is ook niet ideaal omdat je het niet kan passen. 

http://www.stomerijpanda.nl/