Lovelime
Image default
Society / Relationships

Kringen onder de ogen

Donkere kringen onder de ogen zijn vervelend, zeker als je niet weet waaraan het ligt. Zo kan het liggen aan ontstoken bloedvaren rond de ogen. Als deze gaan ontsteken worden de bloedvaten groter. Omdat de huid relatief dun is onder de ogen worden deze bloedvaten dan goed zichtbaar. Oorzaak van deze ontstoken bloedvaten kan een tekort aan slaap zijn. Ook is het mogelijk dat je ergens allergisch voor bent en dat het daardoor komt. Verder kan het zijn dat je last hebt van hyperpigmentatie, iets wat erfelijk is.

Wil je dit verhelpen, pak dan in ieder geval voldoende (nacht)rust. Het klinkt heel logisch, maar is wel erg belangrijk wil je erg goed uitzien. Bij weinig slaap en veel stress zal dit terug te zien zijn in het uiterlijk. Zeven uurtjes slaap per nacht is wel het minimum dat je moet zien te halen.

Naast voldoende rust is ook evenwichtige voeding erg belangrijk. Verse groente en fruit zijn altijd goed, net zoals vis en mager vlees. De vitaminen en mineralen die dit voedsel bevatten zullen het uiterlijk ten goede komen. Daarbij zullen ze zorgen voor extra energie. Wanneer je gezonde voeding combineert met het drinken van voldoende water én genoeg nachtrust zal je de effecten ook aan de buitenkant terug zien. De huid zal elastischer worden wat weer helpt voor de kringen rondom de ogen, maar ook voor andere huidproblemen.

Mocht dit allemaal geen soelaas bieden dan kan je er altijd nog voor kiezen om hulpmiddelen in te schakelen. Zo kun je elke dag een beetje make-up opsmeren om de verschijnselen te camoufleren. Voor een permanente oplossing kan je denken aan een cosmetische kliniek, zoals faceland. Zij hebben verschillende behandelingen die de kringen rondom de ogen kunnen verhelpen. Op de website zijn ooglidcorrectie voor en na foto’s te zien, waarbij de resultaten duidelijk waarneembaar zijn.

http://faceland.nl