Lovelime
Image default
Society / Relationships

Meest aparte kerstradities in de wereld

Kerst heeft voor iedereen een andere betekenis. Voor de een is de kerstmaand de tijd van het jaar. En voor de ander is het de donkerste en koudste maand van het jaar. Niet iedereen viert daarom dus ook kerst op dezelfde manier. Zo zijn er huishoudens die versierde kerstbomen of een kleine kunstkerstboom in huis hebben. Maar het kan ook zo zijn dat er niks aan kerst gedaan wordt wegens geldgebrek of de persoon heeft gewoon helemaal niks met kerst. Daarnaast zijn er ook nog mensen waarbij het geloof een belangrijke rol speelt tijdens de kerstdagen. Alleen al in Nederland zijn er talloze manieren om kerst te vieren. Omdat Nederland niet het enige land op deze wereld is, ga ik je bijpraten over, hoe andere landen kerstvieren en  heb ik deze blog voornamelijk aandacht voor de aparte tradities.

KFC Diner

Als je in Nederland zal vertellen dat je jouw kerstdiner gekocht hebt bij de KFC zal je raar aangekeken worden. In Japan denken ze hier namelijk anders over. De Japanners gaan met kerst massaal naar de KFC om daar krokante kip te eten. De Japanners hebben een sterke band met de KFC vanwege een sterke kerstadvertentie die Japanners oproept om kip te komen eten bij het restaurant.

Kerstspin

In Nederland zijn we niet echt fan van spinnen. In Oekraïne is de spin een traditie bij de kerstboom thuis hoort. De Oekraïners versieren de kerstbomen met nep spinnen en spinnenwebben. Deze apart traditie komt voort uit een oud verhaal van een weduwe die geen geld had om haar kerstboom te versieren.

Kerstaugurk

In Nederland hangen we kerstballen, snoepjes en andere dingen in de kerstboom. In de Verenigde Staten en Duitsland gaan ze een stapje verder. Daar hangen ze namelijk een augurk in de kerstboom. Het is de bedoeling dat de kinderen in de familie op zoek gaan naar de augurk. Degene die de augurk vindt krijg een cadeau.

 

 

https://www.xmasdeco.nl/