Lovelime
Image default
Society / Relationships

Ontwikkeling door speelgoed

 

Speelgoed is erg belangrijk voor een goede ontwikkeling van kinderen. Kinderen moeten vrij kunnen spelen en creatief bezig kunnen zijn. Het is dus belangrijk dat het kind kan spelen in de babykamer en daarbuiten.

 

Motoriek

Spelen met speelgoed is goed voor de fijne motoriek van kinderen. Geef dus je kind een puzzel of speelblokken. Om de fijne motoriek te verbeteren kun je ook het kind zelf de knoopjes van de baby kleding of kinderkleding laten dichtmaken. Het kind leert hiermee ook om uitdagingen aan te gaan.

 

Creativiteit

Voor kinderen is spelen ook heel belangrijk, omdat het hun creativiteit vergroot. De kinderen maken spelenderwijs grote bouwwerken, waarbij ze goed moeten nadenken hoe alles in elkaar past. De kinderen kunnen maken wat ze maar willen. Het is vooral goed om kinderen samen te laten spelen. Doordat ze elkaars creatieve bouwsels zien, zullen ze zichzelf meer gaan uitdagen.

 

Probleemoplossend denken

Spelen met speelgoed zorgt er ook voor dat het kind zichzelf aanleert op probleemoplossend te denken. Niet voor elk probleem ligt een kant en klaren oplossing klaar. De kinderen leren hierbij zelfstandig denken aan oplossingen en dat niet altijd de ouder een oplossing heeft klaar liggen. Deze vaardigheden kan het kind in zijn hele leven blijven gebruiken.

 

Goed luisteren

Een vaardigheid die kinderen ook bijgebracht wordt, is het opvolgen van instructies. Kinderen krijgen meestal regels met betrekking tot speelgoed. Zo mogen veel kinderen hun speelgoed alleen bewaren in de babykamer. Daarnaast mogen ze niet hun nette kinderkleding of baby kleding aanhebben. De kinderen leren hier spelenderwijs mee omgaan.

 

Bekijk het ruime speelgoed assortiment!

Jut en Juul heeft een rijk assortiment aan speelgoed, baby kleding en kinderkleding. Alle producten hebben een hoge kwaliteit, waardoor kinderen er eindeloos van gebruik kunnen maken. Om ervoor te zorgen dat je kind zich dus maximaal ontwikkelen, ga je snel naar Jut en Juul!

 

http://www.jutenjuul.nl/