Lovelime
Image default
Society / Relationships

Tentamentraining van Scriptium – Een uiteenzetting

Waar kun je als student heen als je een goede tentamentraining wilt krijgen? Sinds 2013 is de vraag naar tentamentraining én het aanbod van aanbieders toegenomen. Tussen al die aanbieders is het als student moeilijk een juiste keuze te maken. In deze rubriek lichten we één aanbieder uit, Scriptium, aan de hand van de ervaring van student Jochem met een tentamentraining. Scriptium is een centrum voor educatieve ondersteuning dat oorspronkelijk is opgericht als begeleidings- en nakijkbureau voor scripties. Je scriptie wordt dan door een vakexpert op taal, structuur en inhoud nagekeken. Tegenwoordig biedt Scriptium ook bijlessen, studiebegeleiding en tentamentrainingen aan voor scholieren en studenten. De focus van Scriptium ligt op kwaliteit en dit wordt ook zo uitgedragen op de site. 

 

De ervaringen van Jochem

Jochem besloot als student werktuigbouwkunde een tentamentrainingwerktuigbouwkunde bij Scriptium te volgen. Hieronder staat zijn ervaring beschreven. 

 

Jochem:

“Bij het eerste contact werd ik snel gekoppeld aan tentamencoach Erik. Ik moet Scriptium nageven dat de service heel snel was. Binnen drie minuten kreeg ik antwoord op mijn verzoek, en binnen enkele uren had ik contact met de tentamentrainer. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan, omdat de site een beetje ouderwets aandoet. So far so good.” 

 

“Bij Scriptium kon ik kiezen tussen een groepstraining en een privétraining. Bij een groepstraining volg je het tentamen samen met andere studenten, op een vast tijdstip en vaste datum. Bij een privétraining kun je samen met je tentamencoach de data bepalen. Alle aandacht van de coach gaat dan naar jou als student. Aangezien ik nogal wat hulp nodig had voor mijn vak, koos ik voor de privétraining, die overigens wel heel wat duurder is. Maar dan krijg je ook het gemak van een persoonlijke coach.”

 

“Voordat de online tentamentraining plaatsvond, kreeg ik de data van de lessen en de topics die per les behandeld gingen worden opgestuurd. Dit vond ik erg fijn, want zo werd ik goed voorbereid op wat komen ging. De les vond plaats op dinsdag- en woensdagmiddag, steeds een sessie van 3 uur. Aan het begin van het eerste blok introduceerde de docent zichzelf en gaf hij aan wat zijn achtergrond was. We hadden een persoonlijk gesprek en ik sprak ook over mijn ervaringen. Ik merkte dat ik me bij coach Erik snel op m’n gemak voelde. Daarna vertelde ik met welke onderdelen van het vak ik moeite had. De docent behandelde de theorie per onderdeel en na elk onderdeel kon ik vragen stellen. Aan het eind van de les kreeg ik oefenopgaven als huiswerk mee. Deze hebben we aan het begin van de volgende les samen besproken. “

 

“De docent werktuigbouwkunde had zijn lessen goed opgebouwd. De stof werd goed uitgelegd en de docent stelde steeds vragen of vroeg of alles duidelijk was. Ik kon vragen aan hem stellen als iets me niet duidelijk was. Uiteindelijk heb ik op alle vragen meteen antwoord gekregen, behalve bij twee vragen die een volgende les behandeld werden omdat de tentamentrainer zich daarop moest voorbereiden.”

https://www.scriptium.nl/