Lovelime
Image default
Society / Relationships

Verf: hoe wordt het gebruikt?

Iedereen heeft het wel eens gedaan, verven. Al vanaf je kleutertijd zat je waarschijnlijk al aan het vingerverver. Het zit er dus al jong ingebakken. Maar hoe wordt verf eigenlijk gemaakt en wat kan je er allemaal mee doen?

 

Ten eerste is er niet één soort verf op de markt. Je hebt bijvoorbeeld olieverf, aquarelverf, leerverf, etc. Er is dus niet een methode om verf maken. De meeste verfsoorten bestaan uit 3 substanties. Vrijwel in elke verf zit pigmenten (verf in poedervorm). Dit pigment bepaald de uiteindelijke verfkleur. Verder heb je het bindmiddel, wat zorgt voor het goed blijven zitten op het geverfde materiaal als het eenmaal gedroogd is. Tot slotte bestaat verf uit oplosmiddel. Dit maakt de verf dun en smeerbaar. Verf wordt gecreëerd in een verffabriek waar ze de perfecte samenstelling weten om verf te maken. Om verfkleuren te herkennen en te kunnen categoriseren bestaan er kleurcodes. Deze kleurcodes zijn ook te gebruiken bij grafische ontwerpen of development op de computer. Deze kleurcodes zijn te gebruiken door RGB, HEX en CMYK in te vullen.

 

Nu het maken van verf is verhelderd, bespreken we het volgende onderwerp. Waar valt verf voor te gebruiken? Je kunt vrijwel van alles met verf doen. Bijvoorbeeld het opnieuw stylen van je stenen huis, een bank een nieuw likje verf geven en / of het schilderen van een schilderij. Het verven van een object kan je dus voor verschillende doeleinden uitvoeren. Bijvoorbeeld een leren bank verven is een milieu bewuste en goedkope manier om een nieuw bankstel in je woonkamer te plaatsen. Dit doe je door een unieke leerverf die speciaal bedoelt is voor het verven van leer. Het is dan ook mogelijk om andere objecten zoals leren schoenen met leerverf te verven. Kortom is er een heleboel wat je kunt doen met verf.

https://www.leerverfshop.nl/