Lovelime
Image default
Society / Relationships

Zomerklaar maken van het zwembad

Lopen de temperaturen weer langzaam op? Dan is het tijd om uw zwembad zomerklaar te gaan maken! Wel moeten er de nodige voorbereidingen getroffen worden. Het is handig om te beginnen met het controleren van alle waardes. Als het water tijdens de wintermaanden erg vervuild is geraakt, kunt u het best het water vervangen. Als u de mogelijkheid heeft om het zwembad helemaal leeg te pompen. Een dompelpomp is handig hulpmiddel hierbij. Het vuil haalt u weg met lauw water en een borstel, daarna kan het grof vuil van de bodem worden gehaald. Wat veel mensen vergeten, maar wel belangrijk is, is het verwijderen van de vetrand met daarvoor speciaal gemaakte rand reiniger. En als u nog geen zwembadfolie over de binnenkant van het zwembad heeft is dit het uitgelezen moment om dat alsnog aan te schaffen. Het bad moet namelijk leeg zijn als het folie wordt aangebracht. Dit folie helpt te voorkomen dat het zwembad lek gaat.

Als het bovenstaande allemaal heeft gedaan is het tijd om het bad weer te vullen met normaal water. Vervolgens kunt u de filterinstallatie klaar maken voor gebruik. Laat de installatie net zo lang lopen totdat het water weer helemaal helder is. Als de leidingen en ontluchters zijn gecontroleerd kan ook de zwembadverwarming weer aan. Verder kunt u nog even de bodemreinigers, afsluiters en thermometers nalopen. Als dit allemaal gedaan is, laat u het winterkleed nog even goed opdrogen en kan deze worden opgeborgen.

Tot slot dan alleen nog het wateronderhoud. Hierbij moet u de PH-waarde, de temperatuur, de calciumhardheid en de alkaliteit checken. Als de som van deze waardes op 12,1 uitkomt dan zit u precies goed. Een kleine afwijking is niet erg, maar zorg ervoor dat het water in balans blijft. Dan rest mij nog te zeggen; geniet van uw zwembad en een fijne zomer!

http://zwembadfolie.nl